Adu klar för EIF:s herrlag

Adu Enoch Kofi är spelklar för Ekenäs IF i fotbollsettan. 32-åringen spelar helst som defensiv mittfältsspelare.

Med på videolänk från Hamburg var nyförvärvet Adu som gjort en lång och framgångsrik proffskarriär, senast i svenska Mjällby AIF. Han har även spelat flera juniorlandskamper och en herrlandskamp för Ghana.

– Jag är väldigt glad över en ny utmaning. Jag har hört att Herrettan är en bra serie och jag är mycket taggad att få spela i EIF, säger Adu.

 – Jag är en professionell spelare och vill ha utmaningar. Nu kändes det här som rätt steg, säger Adu som är född i Ghana, men nu har svenskt medborgarskap.

Från tidigare har han spelat för klubbar som Nordsjaelland, Malmö FF, AIK och Club Brugge. 

På meritlistan finns bland annat tre svenska mästerskap och ett danskt. Därtill kan man bland annat notera 156 allsvenska matcher och inte minst 18 i fotbollens verkliga finrum, Champions League.

– Jag har haft en bra och fin karriär och jag är väldigt glad över att jag fått uppleva mycket. Och efteråt kommer det ju vara ganska fint att se tillbaka på spel i till exempel Champions League, säger han.

EIF:s tränare Gabri Garcia Xatart säger att den nya spelaren hämtar erfarenhet till laget.

– Den erfarenheten behöver det här unga laget. Vi behövde just sådan här spelare till vårt lag, en stark defensiv mittfältsspelare.

EIF:s sportchef Peter Haglund är nöjd att kontraktet som nu är klart för den kommande säsongen.

– Vi jobbade i en vecka med det här kontraktet.

Ekonomiskt skulle den här värvningen inte ha varit möjlig för EIF utan extern finansiering.

– Vi är glada över att vi lyckades ro den här övergången i hamn. Och helt avgörande var också att vi har vår egen platinumklubb som stöder oss, utan den skulle det här aldrig ha gått, säger sportchefen Peter Haglund.

Västra Nyland

YLE Västnyland

Åbo Underrättelser