Social Media

Herrlaget gör en bra andra halvlek men får inte in ett andra mål så att man skulle ha kunnat ta med ett poäng hem från Åbo i matchen mot FC Inter. FC Inter vinner matchen med 2 - 1. Kanté gör EIF:s mål i andra halvlek då FC Inters försvar bjuder på bollen.

EIF vände usel start till femetta
EIF :s damer bortaspelade på torsdag mot HIFK/2 i det regnskogsblöta och iskalla Solvalla. EIF som vann sin inledande match damtrean för en vecka sedan kom till start som liten favoriten fortfarande aningen osäkra på formen. Och det skulle visa sig bli ...en svår första halvlek. HIFK spelade ledigt och avslappnat mot ett EIF som spelade utan flyt, märkbart hämmade av stundens plötsliga allvar. Och efter en kvart var det HIFK som öppnade målkontot alldeles för enkelt pga en kommunikationsmiss i EIF-försvaret.
EIF fick jaga och trots tappra försök att hitta det egna spelet lyckades laget bara linas in i pausvilan utan fler baklängesmål.
Hugo Henriquez hittade red rätta orden. Förenkla, övertänk inte, slappna av. Ni är bättre.
Och i andra halvlek var EIF bättre – med ungefär trettiotvå hästlängder. Först hittade Jill Illman HIFK:s nätmaskor en gång, sedan en annan. Catarina Lopes lobbade in 1–3 över HIFK-målvakten, Sanna Koskinen skruvade in sin fripark till 1–4 och Sofie Lindgren solosprang in slutsiffran 1–5.
Om första halvlek var ett exempel på hur det går när man inte spelar fortboll så var den andra ett bevis på motsatsen. EIF ägde andra halvlek trots HIFK:s fysiska spel och försök att söndra. Och om första halvan av matchen präglades av ett ansvar som tyngde så verkade alla EIF-spelare hitta sig själva och varandra i den andra.
Även om truppen är tunnare i år så fins det många positiva saker att hämta från denna match. Felicia Gröning gjorde sina första matchminuter för i år, Iida Ahola blir bättre och bättre som vänsterback, Mirva Palm gjorde debut som mittfältare med en fysisk och taktisk närvaro som fick de starka HIFK-spelarna att gråta och anfallaren Siiri Lind fortsatte där hon började i föregående match. Med sin snabbhet, teknik och okonventionella spelstil skapar hon oro för motståndarna och underhållning för publiken.
Bäst på plan var ändå Sanna Koskinen som verkade finnas precis överallt. Hon sliter, kämpar, tar stryk och ger stryk och vinner bollar som hon fördelar som en sprinkler på steroider.
Vi ses väl nästa fredag 3.5 i Karis då EIF möter PPJ. Avspark kl. 19. Välkomna.
#eiffotboll #eifdamer #naistenkolmonen #ekenäsif

Så här öppnar herrlaget idag mot FC Inter Turku klockan 18:00 på Veritas stadion. Matchen ser du via Ruutu https://www.ruutu.fi/plus

📸 Fotograf Kjell Svenskberg

MATCHDAG! Herrlaget möter idag FC Inter på Veritas stadion klockan 18:00. Kom med och heja på våra grönavita herrar i Åbo! Matchen ser du även via https://www.ruutu.fi/plus

Damlaget vinner även sina andra seriematch. I kvällens match vinner man över HIFK/2 med 5 - 1 på bortaplan. EIF:s mål görs av Sanna Koskinen, Catarina Lopes, Sofie Lindgren och två mål av Jill Illman.

Inför matchen med tränaren Xatart och spelarna Fagerström samt Almeida. Matchen mot FC Inter imorgon på Veritas stadion klockan 18:00. Matchen ser du via Ruutu ifall du inte kan vara på plats och se matchen.

Så här öppnar damlaget i kvällens match mot HIFK/2 klockan 20:00 vid Solvalla konstgräsplan.

📸Fotograf Kjell Svenskberg

Inför matchen: "– Jag har förmodligen fått det här ansvaret i EIF efter tidigare sju säsonger i fotbollsligan. Vårt lag behöver ledarskap, helst fler än bara en spelare, för att hjälpa laget. Jag förstår min roll, mitt ansvar och det hjälper mig att också växa som ...spelare" Läs mera om Lucas tankar på hemsidan.

Matchen mot FC Inter spelar fredag 26.4. klockan 18:00 på Veritas arenan i Åbo. Du ser matchen via Ruutu

Image for shared link
Lucas Forsten-Kaufmann: ”Spelet i fotbollsligan passar”

Mittfältsspelaren Lucas Forsten-Kaufmann i Ekenäs IF har i de tre inledande matcherna i Veikkausliiga varit en av de bärande krafterna i laget. ...

herrar.eiffotboll.fi

Damlaget fortsätter seriespelet i Esbo imorgon torsdag. Då möter man HIFK/2 klockan 20:00 på Solvalla konstgräsplan.