Agge Björklund: ”EIF ett självklart val”

August ”Agge” Björklund är en EIF produkt som år ut och år in ställer upp för sitt EIF. Han är en kämpe på alla sätt – speltid i Ettan blir det då och då. För det mesta håller han till i EIF:s akademilag i division-III. Men han är envis och ger inte upp i första hand.

– Det är klart att jag kämpar för speltid i Ettan. Jag vet att det är tufft. Men jag har heller ingenting emot att spela med akademilaget, säger Björklund.

Så talar en EIF:are.

Han kunde i september klä sig i civila kläder igen. Armétiden är över och att tro att det för Björklunds del i framtiden gäller jobb och fotboll är att tro för mycket.

– Det är fotboll och jobb som gäller.

Han säger att det var helt självklart för honom att välja EIF. Något annat alternativ hade han inte ens tänkt på.

– Jag har tidigare säsonger trivts bra i klubben och gör det fortfarande. Något problem att fortsätta fanns inte.

Björklund fick fjolårets säsong spolierad på grund av att han alltså fullgjorde sin värnplikt. Det blir den alltid när man är i ”statens tjänst.” Det blev ändå under säsongen en hel del inhopp.

EIF:s sportchef Peter Haglund står stadigt med båda fötterna på jorden. Han vet att han inte gjort någon ”toppvärvning,” utan mer satsat på ett pålitligt kort – en egen produkt.

– Fjolåret blev inte så bra för Björklund. Men nu är han beredd och motiverad att kämpa för speltid igen, säger Haglund.

Det är sådan Björklund är – never give up.

Björklund har heller ingenting emot att EIF får en ”nygammal” tränare, Gabri Xatart, tillbaka.

– Jag gillar honom som tränare och den fotboll han står för, säger Björklund.

Ducca Nyman