Äijö vill krydda sina matcher i EIF

Ekenäs IF har för kommande säsong gjort klart med försvarsspelaren Iiro Äijö hemma från Lahtis. Han är en lång drasut (inget långskrangel, snarare välväxt) _ 186 cm i strumplästen. Äijö spelar i försvarslinjen, men kan också spela som defensiv mittfältsspelare. Han har spelat de senaste säsongerna för MP och gjort allt som allt 21 kamper i Ettan.

– Vi har tidigare haft honom på radarn. Men då lyckades vi inte nå en överenskommelse. Nu föll alla pusselbitar på plats. Det är klart att jag är nöjd, säger EIF:s sportchef Peter Haglund.

Aijö är EIF:s sjätte spelar för säsongen som EIF skrivit kontrakt med. Från tidigare finns Oliver Pettersson. Xhevdet Gela, Stanislav Efimov, målvakten Mehdi El Moutacim och Alexander Forsström.

– Jag vill prova någonting nytt. Jag har harvat på så många säsonger här i trakten kring S:t Michel. Men Joona Tapani, som är en riktig god vän från ungdomsåren, har berättat en hel del. Och bara trevliga detaljer om EIF, säger Äijö.

Och så har hans syster hittat kärleken i Västnyland och har flyttat till Ekenäs.

Äijö fick säsongen 2021 spolierad då han skadade sig i en match mot EIF i St:Michel. Nu är han ivrig inför kommande säsong.

– Jag vill spela min bästa matcher med EIF. Jag väntar med stor iver på seriestarten och vill krydda dem extra med min egen speciella arom, säger Äijö.

Han har också redan varit i kontakt med EIF:s nye tränare Mikko Manninen.

– Vi har diskuterat och Manninen har samma syn på fotboll som jag har. Det blir säkert riktigt bra bara allt kommer igång.

Ducca Nyman