Alexander Leksell: ”Ingen risk för underskattning”

Ekenäs IF:s fotbollsmannar är smått inne i oxveckorna – seriematch på onsdagen (SJK), cupmatch på söndag, seriematch på onsdag hemma mot IFK Mariehamn. Det är knappt att spelarna mellan kamperna hinner dra andan.

Förr i tiden sade man ofta att man mellan vårsådden, skördetiden och med sitt efterarbete fick slita som en oxe…

– Vi har en bred trupp med bra kvalitet. Och tränarteamet kommer helt säkert att en hel del rotera spelarna. De kommer att finnas många duktiga, men framför allt hungriga spelare ute på planen. Alla vill visa att de vill spela i ligamatcherna, säger allroundspelaren Alexander Leksell.

Han säger att han ser det bara som positivt att spelarna roterar. Alla får spela och samtidigt hålla formen på topp.

– Det är jättebra.

EIF möter den i femte omgången i finländska cupen borta Pallopojat från Helsingfors. PPJ spelar i division-II. Men när det är fråga om en cupmatch händer de med jämna mellanrum att små tuvor stjälper stort lass.

– Det finns ingen risk för underskattning. Aldrig. Vi går hundra procent in för varje match. Vi vann över Tamu (11–0) och SalPa (4–2, efter straffsparkar. Ordinarie matchtid slutade 2–2). Vi går seriöst in i cupen, precis som vi gör i alla matcher.

EIF förlorade senaste ligamatch borta i Seinäjoki mot SJK, som vann 3–1.

– Nu är det en ny match. Stämningen i truppen är bra och det kommer den alltid att vara.

Han säger att cupmatchen mot PPJ är viktig, men man tänker inte i banor som att den är någon förberedelse inför ligamatchen mot IFK Mariehamn på onsdag.

– Alla matcher är viktiga. Nu har vi fokus på cupmatchen mot PPJ.

Han säger ändå att man inte får någonstans riskera något. För ligaspelet är också otroligt viktigt.

– Det är klart att vi vill vinna över IFK Mariehamn. Och mot den bakgrunden får vi inte gå ut och riskera någonting. Men vi kan inte heller gå ut mot PPJ med tanken att vi struntar mariehamnmatchen.

– Det är klart att den finns i alla spelarnas bakhuvud. Vi vill ju konkurrera i både ligan och cupen, säger Leksell.

Mot SJK hoppade Leksell in i andra halvlek. Han såg en del av matchen från sidan.

– Vi var tyvärr inte helt påkopplade. Om man inte från början är direkt hundra procent ger man motståndaren ett övertag.

Han säger att SJK:s 2–1 mål i början av andra halvlek ändrade matchbilden.

– Vi tappade det momentum vi ville skapa. Vi hängde ändå länge med i matchen – 3–1 kom när vi jagade kvittering. Det är sådant som händer när man pushar upp spelet, säger Leksell.

PPJ och EIF möts i Helsingfors och matchen börjar kl. 18.00.

Ducca Nyman