Almeida väntar en supermatch mot HIFK

När EIF:s målvakt Ramilson Alemida möter sina förra lagkamrater väntar han att det på Centrumplan blir en riktig supermatch. Båda lagen har i de senaste matcherna gått obesegrade fram. Senaste gång lagen möttes (2018) slutade matchen inför 1 700 betalande åskådare 0–3.

EIF vann sin senaste match borta mot KäPa i Kottby med 3–2 efter ett sent segermål. HIFK spelade oavgjort 1–1 hemma mot FF Jaro.

– För mig är varje match likadan. Jag håller mig fokuserad. Jag respekterar min gamla klubb och vad den gjort för mig. Jag känner alla spelare och tränaren från tidigare. Och det skall bli riktigt kul att möta dem, säger Almeida.

Han säger att HIFK säkert kommer att bjuda på motstånd så det räcker till och blir över. Och lägger till det obligatoriska – men.

– Vi är otroligt starka på vår hemmaplan. Det kommer säkert att slå gnistor.

EIF gjorde i sin föregående match borta mot KäPa i Kottby i Helsingfors en bra första- och en usel andra halvlek. EIF ledde redan 2–0 innan hemmalaget på ”Bragu” började upphämtningen. En klar ledning blev plötsligt 2–2.

– I sådana här lägen hinner jag inte tänka så mycket. Klart är att vi inte kan vara glada över att vi tillät KäPa att göra två mål. Men sådant händer tyvärr i fotboll.

Han tillägger att EIF efter kvitteringen lugnade ned sig . Och att det fanns många erfarna spelare i truppen.

– Tack vare det klarade vi oss genom pärsen.

– Vi började leta efter andra mönster i vår strategi. Mera positionsspel och hålla bollen inom laget. Vår tränare Gabri Xatart säger alltid att en match varar i 90 minuter. Vi måste alltid kämpa till det bittra slutet.

Han säger att även om KäPa lyckades kvittera till 2–2, fanns ändå känslan kvar att EIF kan ta tre poäng.

– Jag blev riktigt glad när jag såg att Artur Atarah kom in på planen. Jag kom ihåg hur han gjorde i bortamatchen mot SalPa (EIF vann 2–1). Och jag var säker på att han kommer att göra det igen, säger Alemida.

Och EIF-målvakten blev sannspådd.

Almeida vill inte säga alltför mycket om förberedelserna inför supermötet. Han lovar dock en sak.

– Vi kommer inför våra supportrar att göra vårt yttersta för att vinna, säger Alemida.

EIF hoppas på att slå säsongens publikrekord – över tusen betalande åskådare. Matchen på Centrumplan börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman