Arbetsmyran från Kuopio fortsätter i EIF

Arbetsmyran och mittfältsspelaren Oskari Sallinen, 20 år, från Kuopio har ytterligare för en säsong till kritat på för Ekenäs IF. Han spelade från start, trots att han rätt sent anslöt sig till truppen, ett 20-tal matcher (plus inhopp). Då som utlånad spelare från ligalaget KuPS.

Han känner från tidigare omgivningen, lagledningen och hade inte några större svårigheter att tacka ja till en fortsättning. Det enda som tillsvidare är nytt är nye tränaren Mikko Manninen.

– Jag är nöjd med EIF:s erbjudande och jag hade inte några svårigheter att komma överens med sportchef Peter Haglund. Han är från tidigare bekant. Och det känns riktigt bra att ytterligare få fortsätta en säsong till. Fjolåret var bra, men det känns som om någonting blev på hälften, säger Sallinen.

– Sallinen har rätt inställning och kommer säkert att utvecklas som fotbollsspelare. Han ansluter sig till truppen i början på veckan, säger Haglund.

Sallinen säger att han trivdes bra under första säsongen i Ekenäs. Omgivningen, upplägget passade honom utmärkt. Han är också glad för att flere spelare från fjolårstruppen fortsätter den här säsongen.

– Det är bra och underlättar mycket om stommen fortsätter.

EIF har nu kontrakt med tio spelare, samt fyra egna ungdomar.

Om nye tränaren, Mikko Manninen, vet han inte i det här skedet så mycket. Namnet är från tidigare bekant, men det är också allt.

– Det finns alla förutsättningar att kommande säsong blir bra, säger Sallinen.

Ducca Nyman