Arian Kabashi styr kosan till EIF

Ekenäs IF:s ligalag har gjort klart med försvarsspelaren Arian Kabashi, 27 år och 182 cm, från Kosovo-Schewiz. Han anländer till Ekenäs den 18 mars. Kabashi har senast spelat för ligalaget FC Lahti i Lahtis.

– Vi får en mångsidig försvarsspelare. Han kan spela på alla positioner i försvarslinjen, säger sportchef Peter Haglund.

Kabashi är född i Sierre i södra Schweiz och har dubbla pass. Han har spelat nästan två år för FC Lahti och har ett hundratal ligamatcher i benen.

– Jag vet inte så mycket om Ekenäs och EIF. Men jag har hört att staden är ”liten” och att man här talar svenska, säger Kabashi.

Han säger att han den senaste tiden inte spelat några matcher alls och därför letat efter en ny klubb. Och EIF har som nyuppflyttat ligalag en speciell dragningskraft…

… Bl a Henri Malumdana har ett förflutet i FC Haka och Kalle Kantz har spelat för Ilves i Tammerfors. Lucas Forsten-Kaufmann fortsätter, men har i sju säsonger spelat för f d ligalaget FC Honka i Esbo. Nasiru Mohammed har spelat BK Häcken i allsvenskan och senast för Trollhättan.

Det börjar på spelarsidan finnas en hel del know-how…

– Jag tycker att det är bra för laget, klubben, att man avancerat till Veikkausliiga. Jag har svårt att säga någonting om vad som väntar. Men jag är beredd att jobba hårt för att laget skall nå framgång, säger Kabashi.

Han kan inte säga i det här skedet någonting om EIF:s uppläggning och det spanska tränarteamet, Gabri Xatart och Daniel Belofour. Men vet att laget spelar taktisk och teknisk fotboll.

– Jag kommer till en ny stad, en ny omgivning. Men ser fram emot att få börja träna och spela för EIF. Jag är ivrig, säger Arian Kabashi.

Ducca Nyman