Artur Atarah; ”Jag tackar gud för segern”

EIF:s unga anfallsspelare Artur Atarah frågar ödmjukt och det går att skriva: Jag tackar min gud, jag dedicerar den här segern till honom, säger Atarah.

Han säger att det är hans starka tro på Gud som gör att han också i glädjens stund känner sig både ödmjuk och tacksam för att han avgjorde när EIF vann.

Atarah blev inbytt riktigt i slutskedet i matchen mellan SalPa från Salo och EIF. Och på tilläggsminuterna går han och avgör Ettans match mellan topplagen. EIF vinner 2–1 (1–0). Och biter sig fast i toppen.

En riktigt snygg inledning på säsongen.

– Jag stod ute på kanten, efter hörnan, och såg att Stanislav Efimov fick hand om bollen. Jag vet att han är en skicklig spelare och jag var säker på att han kommer att göra mål.

Men Efimovs skott täcktes av SalPa-försvaret och inne i SalPas box fanns också Alexander Leksell som först hoppade över bollen, som sedan hamnade ute till helt omarkerade Atarah – pang. Segermålet satt som gjutet.

– Jag var beredd. Det måste man hela tiden vara, säger Atarah.

Han tycker i övrigt att EIF gjorde en bra insats.

– Men det var en fysisk tung match. SalPa har välväxta spelare.

EIF första mål i första halvlek kom efter straff. Simno Lindholm fick bollen, avancerade kraftigt in mot SalPa-målet. Men blev fälld och domaren hade bara att visa på straffpunkten.

Stanislav Efimov steg fram och gjorde inget misstag – 1–0. EIF hade också en boll i stolpen efter hörna. Tabi Manga stod vid främre stolpen och styrde bollen vidare. Men mål blev det inte.

EIF hade första halvlek, men SalPa kom igen i den andra och pressade ”De grönvita” bakåt. Men EIF spelade disciplinerat och positionsspelet var stundtals bra. Men SalPa kunde ändå kvittera efter hörna.

Välväxta mittbacken Joonas Meura fick stå helt omarkerad framför EIF-målet och kunde hårt nicka in 1–1 (54 min). I det skedet var EIF lite illa ute. Men sedan reste man sig igen och kom starkt i slutskedet.

Fahad Mohamed debuterade i försvaret på vänster. William Lindqvist saknades och Aleksander Leksell flyttade in som mittback tillsammans med Tabi Manga. Och EIF:s försvarslinje visade att den inte under kommande säsong är lätt att tampas mot.

– Jag tycker att vi spelade bra. Jag fick stor hjälp av Leksell, Manga, Adu och Esua hur jag skulle göra. Spelet kanske inte var det vackraste, men vi kämpade ända till slut och vi vann, tog tre poäng, säger Muhamed.

Han fick chansen redan i cupmatchen borta mot KaaPo i S:t Karins. Och säger att han är jätteglad för att tränaren litade på honom.

EIF spelar sin följande match hemma mot JJK från Jyväskylä. Matchen börjar kl. 16.00 lördag 27.5.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Västnyland

Västra Nyland

Ruutu bästa lägen i matchen