Atarah avgjorde – 90+ gäller mot EIF

EIF:s unga anfallsspelare Artur Atarah gjorde än en gång ett lyckat inhopp. Den här gången i matchen borta mot KäPa på ”Bragu” (Braheplan) i Helsingfors. EIF vann 3–2 (2–1) och segermålet gjordes på tilläggstid 90+. Föregående gång Atarah hoppade in och avgjorde för EIF var i matchen borta mot SalPa. Då vann EIF 2–1.

Det som motståndaren inte får glömma när man möter EIF. Det gäller att vara vaken minst 90 minuter. Annars slinker EIF ur nätet hur illa det än kan se ut. För andra halvlek såg inte bra ut ur EIF:s synvinkel. Men KäPa glömde bort att försvara tätt.

EIF ligger i tabelltoppen och har spelat fem förlustfria matcher efter varandra. Enda plumparna i protokollet (om man nu måste nämna dem?) är förlusten borta mot JäPS och avgjort borta mot Gnistan.

Men visst är det en kanon inledning på våren?

Första halvlek var efter en lite trevande start EIF:s. Då såg spelet riktigt hyggligt ut. I den andra halvlek lyfte hemmalaget upp spelet och pressade EIF på försvar.

Men det var EIF som först tog ledningen. Fahad Muhamed fick bollen, passade den till Tabi Manga, som lyfte in bollen i boxen. Där fanns Roni Pietsalo i mitten helt ledig och gjorde inget misstag, 1–0 (28 min.) – KäPa:s försvarsspelare protesterade och ville ha målet underkänt för offside.

Stanislav Efimov gjorde EIF:s andra mål på straff. Abdoulaye Kante fälldes innanför straffområdet och domaren Pietu Niinimäki hade bara att visa på straffpunkten – Efimov nätade säkert, 2–0 (34 min.) och så här långt såg allt väl ut för det gästande laget.

Men det skulle bli värre:

KäPa reducerade på straff. Kevin Larsson gav ett inlägg från högerkanten och bollen träffade inne i straffområdet Jeannot Esuas hand. Domaren Niinimäki hade inget annat val än att visa på straffpunkten. Marius Söderbäck gjorde inget misstag här 2–1 (38 min.)

KäPa började andra halvlek offensivt och EIF fick bita ihop för att hålla rent framför målet. Men kvitteringen hängde smått hela tiden i luften och den kom efter en hörna från höger. Niilo Heikurinen fick stå helt omarkerad vid främre stolpen och kunde kvittera till 2–2 (77 min.).

Och så här långt såg det bra ut för kottbylaget. Men så glömde man bort att matchen varar i 90+ minuter. Och det skall man inte göra mot ett lag som EIF där varje spelare, varje minut, varje millimeter på planen, suktar efter mål och tre poäng…

Och det kom…

– Hur det känns att göra segermålet? Klart det känns bra. Vi tar tre poäng, säger Artu Atarah.

Han säger att när han stod inne i KäPa:s box fick han bollen först på vänsterfoten, men flyttade snabbt över den till höger dojan och sköt. Och hur bollen riktigt gick in i mål har han svårt att förklara.

– Bl a var Tobias Fagerström inblandad och några av KäPa:s spelare också. Jag har ingen riktig klar bild av situationen, hur bollen gick in i mål, säger Atarah

EIF hinner knappt dra andan mellan matcherna. Redan på onsdag är det ett nytt toppmöte på Centrumplan i Ettan. Då kommer anrika Helsingfors IFK på besök.

HIFK har efter en knagglig start bättra rejält på spelet. Helt nyligen slog man i den finländska cupen ut ligalaget FC Lahti från Lahtis med 1–0.

– Vi kan efter segern vara glada några timmar. Sedan får vi lägga känslorna på hyllan. När vi kommer hem gäller först vila och sedan börjar förberedelserna för följande match, säger Atarah.

Matchen mellan EIF och HIFK på Centrumplan börjar kl. 18.30.