Bara en väg för EIF – uppåt – 3–1

Ekenäs IF bjöd i 55 minuter hemmalaget PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors på på hyggligt motstånd. Men när sedan slutet gick helt åt skogen blev det en klarar förlust. PK-35 tog tre viktiga poäng efter 3–1 (0–0) seger.

För EIF var det första gången under säsongen laget förlorade sin andra match i rad. Och någon större effekt efter att Daniel Bolufer ledde laget efter tränarbytet blev det inte heller. Även om inledningen hade sina poäng finns det ändå bara en väg för ”De grönvita” och det är uppåt.

EIF kan inte heller skryta med att ha en alltför bred spelartrupp. Nu saknades Karl Madianga och Valdrin Rashica och det syntes framför allt i anfallsspelet. Av Jacob Gottberg, som fullgör sin militärtjänst, kan man inte begära mer än vad han gjorde. Simon Lindholm var för det mesta vilse och ingenting gick som önskat.

I första halvlek var spelet rätt tamt, men EIF höll bollen inom laget på helt annat sätt än i föregående matcher. Stundtals såg det riktigt hyggligt ut. Stanislav Efimov uppe i anfallet var nästan sitt gamla jag – han var aktivt med i att bygga upp spelet. Rörde sig hela tiden bra och försökte skapa lägen. Men…

Efimov och Oskari Sallinen spelade bra ute på vänsterkant och Efimov frispelade Xhevdet Gela som från ca 20 meter drämde till bollen, som gick snyggt in i högra hörnet – och fram till det här såg spelet riktigt hyggligt ut.

– Vi spelade rätt bra i 55 minuter. Det blev visserligen ett mål, men matchen slutade i förlust. När PK-35 kvitterade till 1–1 sjönkt vi alla ihop. Självförtroendet försvann framför allt hos våra unga spelare, säger lagkaptenen Xhevdet Gela.

PK-35 kvitterade efter hörna från höger. Ayazo fanns inne i boxen framför EIF:s mål och fick rätt fritt nicka in kvitteringen – 1–1 (61 min.) EIF saknar riktigt bra huvudspelare både i försvaret och i anfallet, vilket är ett handicap.

Hemmalaget gick till 2–1 (71 min.) då målvakten Hemmo Riihimäki och Simon Lindholm missade i att öppna ett anfall. Mediana snappade upp bollen och hade inte något problem att sätta bollen bakom Rihiimäkis rygg.

Och ridå för EIF!

EIF försökte visserligen jaga kvittering och steg rätt kraftigt upp i anfallet. Men så gick det som det ofta går – PK kontrade. Rensade bollen från egen försvarszon upp mot EIF;s mål. Inhopparen Nuutti Tykkyläinen blev helt fri framför EIF:s mål och hade bra att sätta bredsidan till mot bollen – 3–1 (90+3 min.).

– Slutet var för oss en katastrof, säger Gela.

William Lindqvist som varit skadad sedan början av säsongen fanns med avbytarbänken. I slutskedet hoppade han in och gjorde sin debut för i år.

EIF:s följande hemmamatch spelas den 30 juli. Då kommer KTP från Kotka på besök. Matchen på Centrumplan börjar kl. 17.00.