Bra test för EIF – 3 – 2 seger

Ekenäs IF:s träningsmatch på Centrumplan mot PKKU från Kervo bjöd på ett ensidigt spel i första halvlek. EIF hade visserligen den kraftiga vinden i ryggen och dominerade helt spelet . Ändå blev segersiffrorna ”bara” 3 – 2 (1 – 0). Men hade ”de grönvita” lyckats utnyttja alla chanserna hade siffrorna sprungit i höjden. Nu avgjorde Stanislav Efimov, som anlände på torsdag till Ekenäs, när fyra minuter återstod av matchen.

EIF:s uppställning i första halvlek gav en liten vink om vad som komma skall i sommar. Och den var riktigt bra. EIF spelade hela tiden med en hög press på motståndaren. Också med ett bra positionsspel. Och gästerna fick inte en lugn minut att bygga anfallen.

Försvarslinjen Jarkko Heimonen – Tuukka Andberg – William Lindqvist och Zacharias Ekström spelade bra. Och Ekström börjar bli lite av sitt gamla jag. Hård i närkamper, farlig i uppspelet. Och många gånger spelade han så högt upp att EIF bara hade tre backar i mitten. Men också spelet via högerkanten fungerade stundtals riktigt hyfsat.

Och mellan mittfältsspelarna Agge Björklund och Xhevdet Gela fanns Oliver Pettersson och klarade sig riktigt bra. En riktigt intressant uppställning, som fungerade bra.

André Österholm spelade ute på högerkanten och börjar komma allt mer in i spelet. Nu hade han fyra ypperliga lägen, som främst Gela skapade och Österholm sökte varje gång rätt position. Men skärpan var inte den allra bästa.

• Det är klart att jag i normala fall skall sätta tre av fyra sådana här chanser. Men det kommer helt säkert. Ju mera jag kommer i kontakt med bollen desto bättre blir det. Nu gäller det bara att vi spelar ihop oss, säger Österholm.
  • Jag tycker att vi helt behärskade första halvlek och borde ha gjort minst fem mål. Spelmässigt såg det stundtals riktigt bra ut.

Och EIF:s spelöppningar, som ofta började från målvakten Mehdi var både bra och usla.

• Mot ett lag som PKKU kanske det går såhär. Men mot bättre lag måste det gå snabbare, säger Österholm.

Också tränaren Guillem Santesmases var nöjd efter första halvlek. EIF har på träningarna ofta tränat anfallsöppningar, och han anser att starta anfallsspelet från Medhi stundtals lyckades bra.

-PKKU pressade oss rätt högt upp i vår försvarszon. Och så kommer det det också att bli i sommarens seriematcher. Och när vi tar Mehdi mera med i spelet får en spelare till när vi bygger anfallen. På grund av den hårda motvinden i andra halvlek kunde vi inte lyfta bollen över PKKU:s press. Men i första halvlek fungerade det mesta riktigt bra, säger Santesmases.

EIF bytte i andra halvlek fyra spelare. Rashica, Gela, Österholm och Jakonen steg alla av banan. Juuso Liukkonen Julias Kangaslahti. Stanislav Efimov och Robert Bäckman ersatte.

Målen: Valdrin Rashica 1 – 0 (10 min.) Efter en tabbe i gästernas försvar.
2-0 (46 min.)Tuukka Andberg efter hörna. Bollen dalade förmodligen med lite hjälp av vinden ned i bortre hörnet. 3 – 2 (86 min) Stanislav Efimov.

PPKU:s mål gjordes av Hugo Toivonen 2-1 på straff (50 min.) och Verneri Olin kvitterade till 2-2 (81 min.) efter en EIF miss på mittfältet.

EIF möter på centrumplan om en vecka KaaPo från S:t Karins.