Daoussi: ”EIF är som en stor familj”

Ekenäs IF:s nye förstärkning Yassin Daoussi, 21 år, säger att han kommer till en välskött klubb och den känns precis som en stor familj.

Daoussi är finländsk- och marokansk medborgare. Han är från tidigare bekant med målvakten Mehdi och bådas pappor är också från tidigare bekanta med varandra.

– Jag förstår redan lite svenska. Men talar helst finska. Men under sommaren skall jag försöka förbättra mina kunskaper i svenska, säger Yassin Daoussi.

Han spelade i alla matcher i division-1 för MP i fjol. Daoussi spelar som högerback, men kan också lira som wingback. Han bor för närvarande i Vanda, men flyttar småningom till Ekenäs.

– EIF är ett bra division-i-lag och årets trupp ser också ut att bli stark. Det finns redan bra spelare i truppen, lagandan är bra och klubben är bra skött och fungerar lite som en stor familj. Jag tycker det känns bra.

Han känner från tidigare nye tränaren Mikko Manninen från tiden i NJS (Nurmijärvi). Daoussi tycker att det är lite väl tidigt att sia om vad som väntar kommande säsong.

– Spelartruppen är inte i det här skedet helt klar. Det kommer säkert någon, eller några förstärkningar till. Det är bäst att vänta tills alla spelare är på plats. Men redan nu verkar stommen i laget samlad. Mycket bra.

Säsongen 2021 spelade Yassin för MP (längst till höger i bild)

Nytt för den här säsongen är kvalsystemet till fotbollsligan. Seriesegraren avancerar som vanligt direkt. Men sedan spelare lagen på plats tre och fyra om ytterligare en kvalmatch mot tabelltvåan. Och segraren i den här matchen gör sällskap med serieettan till Veikkausliiga.

– Det är bara intressant med betydelsefulla matcher. Det gäller ju för oss att i höst vara med bland de fyra bästa lagen. Jag ser fram emot säsongen.

EIF spelade under veckoslutet sin andra träningsmatch. Det blev seger över PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors med 3-2. Daoussi spelade med från start och övertygade lagledningen.

– Han har varit med och tränat med oss hela förra veckan. Vi får en mångsidig spelare och vi är nöjda med det han har visat upp, säger sportchef Peter Haglund.

Ducca Nyman