Dauossi: ”Viktigt med seger före tävlingsmatch”

Ekenäs IF:s högerback Yassin Dauossi var under veckoslutet i träningsmatchen mot JäPS en av de bästa spelarna i hemmalagets försvarslinje. Han deltog också bra i offensiven utan att glömma att täcka upp bakåt.

– Det är alltid bra med en seger innan säsongens första tävlingsmatch. Det är nu allting börjar. Det är resultatet, men framför allt känslan som resten av säsongen sedan följer oss, säger Dauossi.

EIF har i semifinalen i Ettans cup mot TPS och två tidigare träningsmatcher, mot FC Haka och IFK Mariehamn, tre förluster på raken. Mot den bakgrunden var segern på lördagen mot JäPS viktig. Också med tanke på matchen i finländska cupen mot ett division-III-lag.

– Mot JäPS tog vi hem segern och det var både viktigt och positivt.
Men riktigt samspelta är vi i det här skedet inte. Vi inledde riktigt bra. Sedan gick vi med i JäPS tempo, men kom bra på slutet igen. Det var viktigt att spela 90 minuter bra.

Dauossi säger att det inte är någon skillnad om man i cupen möter ett lag från division-III eller från en högre serie. Koncentrationen måste var bra från start och bara segraren som går vidare från de här matcherna.

– Nu är det fråga om en tävlingsmatch. Och det är bara trevligt att säsongen, allvaret börjar, säger Yassin Daoussi.

Tränaren Mikko Manninen säger att inför cupmatchen mot TPV är läget i truppen bättre än vad det under veckoslutet var. Försvarsspelarna William Lindqvist och Iiro Äijö är på väg tillbaka efter sina skador.

– Reglerna är sådana i den finländska cupen att det bara är segraren som avancerar. Och vår tanke är att det är EIF som fortsätter.

Manninen säger att EIF är givetvis favorit, men det finns ingen risk för underskattning.

– I cupmatcher finns alltid rum för överraskning. Men vi går ödmjukt in för kampen. I matchen mot JäPS satsade vi på försvarsspelet. Och under de senaste dagarna (måndag-tisdag) har vi inför cupmatchen finslipat detaljerna.

Han säger att man tränat mycket på vad spelarna skall göra när EIF har bollen. Här finns det detaljer att putsa på. Och så måste vi också få ett mångsidigare anfallsspel.

– Försvarsspelet är redan nu hyggligt. Och inför seriestarten hoppas jag på att övriga pusselbitar (anfallsspelet), faller på sina rätta platser, säger Manninen.

Matchen mot TPV i Tammerfors börjar kl. 19.00.

Ducca Nyman