Daoussi: ”Utvecklingen stannar om man alltid känner sig nöjd”

Ekenäs IF:s högerback Yassin ”Jaska” Dauossi var en av planens bästa spelare i segermatchen på Centrumplan mot PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors. EIF vann 2 – 1 (1 – 0) och tog tre poäng. Båda målen gjordes av Adam Larsson – segermålet 2 – 1 i 89:e minuten.

Larsson är efteråt glad och bjuder på lite extra när han svarar på frågan varför han gjorde så sent segermålet?

– Jag ville lite hålla publiken i spänning, säger han och skrattar lätt. Och återgår snabbt till allvaret igen.

Dauossi slet hårt från sin backplats, deltog flitigt i anfallsspelet och var med om att skapa en hel del. I första halvlek rullade hemmalaget upp chanserna via honom, men tack vare en bra målvakt i PK, Rafael Zbinden, hölls siffrorna nere.

EIF kom igen efter debaclet i Träskända. Matchen mot PK var viktig. En förlust och huvudena säkert hade börjat rulla högre upp?

Det kanske fanns i bakhuvudena. Och mot den bakgrunden kanske försiktighet gick före full fräs framåt? Spelet var stundtals uselt, men det fanns också långa stunder då mycket stämde.

– Men man brukar säga att utvecklingen stannar upp genast från den sekund du börjar känna dig nöjd. Om vi efter den här matchen skulle känna oss nöjda skulle aldrig spelet utvecklas, säger ”Jaska” Daoussi.

Daoussi säger att han som försvarsspelare måste vara ödmjuk. Han skulle gärna ha sett att EIF hållit nollan men det lyckades inte. Och därför kan han inte helt vara nöjd med insatsen.

– Jag skulle säga att vår insats inte är värt en tia i vitsord. De första femton minuterna i andra halvlek var dystra. Sådant får inte hända i matcherna. Vi måste ha full kontroll, vara koncentrerade i 90 minuter om vi skall hänga med i tabelltoppen.

Han säger att segern betyder mycket för självförtroendet. På torsdag möter vi i finländska cupen ett av Finlands bästa lag, KuPS från Kuopio och genast på måndag skall vi till Kotka då vi i serien möter KTP.

Han säger att det täta matchprogrammet inte direkt inverkar. Utan det är lika för alla lag.

Adam Larsson blev EIF:s räddande ängel. Han säger att EIF kanske inte gör sin bästa match,

– Jag tycker ändå att vi fick besked att vi mentalt, ett styrkebevis, också kan vinna en match i slutminuterna, säger Larsson.

Larsson säger att han hade några chanser och borde möjligen ha gjort fyra mål. Men han berömmer också PK:s målvakt för bra räddningar.

– Jag tycker att vi skapade bra lägen i matchen. Men jag vill ha flera lägen. Jag sade redan tidigare i vintras att så länge vi (jag) inte leder matchen kommer jag att vara frustrerad.

Han säger att det är lite svårt att svara på frågor när laget vinner matchen i 90:e spelminuten. All känslor har inte riktigt hittat sin plats. Det är bara glädje som bubblar upp.

EIF hade också bjudit in nybakade finländska mästarna i handboll BK-46 från Karis. En gest som säkert noteras. 361 betalande åskådare fanns på läktarna.

EIF följande hemmamatch spelas den 5 juni kl. 18.30 och då kommer MP från S:t Michel på besök.