Eetu Puro–EIF –ömsesidig kärlek

Mittfältsspelaren Eetu Puro, 26 år, 1,77 cm i strumplästen, och som senaste säsong spelade för Helsingfors IFK har kritat på kontraktet för kommande säsong för EIF. Han har erfarenhet från tidigare ligaspel med HIFK.

Puro har också representerat VPS i Vasa då klubben spelade i Ettan.

– Peter Haglund (EIF:s sportchef) ringde och frågade om jag var intresserad av att komma till Ekenäs, träna med EIF och bekanta mig med klubben. Jag var tidigare intresserad av EIF och tackade ja till inbjudan, säger Eetu Puro.

Han har nu varit en vecka med ”de grönvita”. Puro var också med i den första träningsmatchen borta mot Gnistan, som slutade oavgjort 1–1. Och EIF-ledningen är nöjd med vad de har sett.

Träningarna vintertid hålls i en liten och nästan svinkall hall i Västerby. Och det är inte på grund av det Puro har valt att komma till EIF.

– Jag har blivit både av spelare och lagledningen varmt och vänligt mottagen. Omgivningen tilltalar mig och det har varit lätt att komma in i laget. Jag har på träningar både fått och kunnat vara mig själv, säger Puro.

Han har studerat på gymnasiet i Mårtensdal. Men för tillfället är det bara fotboll som gäller.

– Spelupplägget passar mig fotbollsmässigt bra. Veckans träningar har också löpt perfekt. Ekenäs är för tillfället lite obekant för mig. Men jag hittar redan till S-market och tillbaka.

Småningom går flyttlasset från Helsingfors till Ekenäs.

– Jag väntar med stor iver på säsongen. Jag vet från tidigare att tempot i matcherna kommer att vara betydligt tuffare. Men jag tror på min styrka och oberoende var, är fotboll alltid fotboll. Jag tror det kommer att bli riktigt bra.

Puro säger att träningsmatchen mot Gnistan löpte bra med tanke på att laget bara varit i januari några veckor tillsammans och hållit till i en hall som inte fyller måtten på en tidsenlig idrottshall.

– Jag tycker trots det att det inte var så stor skillnad mellan Gnistan och EIF.

Han tycker att det finns en rätt klar skillnad mellan HIFK och EIF. I HIFK var träningarna längre. I EIF kortare men mycket effektivare.

– Tempot är hela tiden snabbt och bollen är hela tiden med. Det passar mig och jag tycker om träningarna. Jag tror helt säkert att EIF får ett riktigt bra ligalag på benen, säger Eetu Puro.

Ducca Nyman