Efimov delar äran med hela laget

– Det känns verkligen prima när det är de övriga spelarna från klubbarna i Ettan som rösta på mig. Det är personligen en stor sak för mig att få spelarnas erkänsla och jag vill tacka alla mina lagkamrater. Det är lätt att spela bra när lagkamraterna i min närmaste omgivning också gör det. Utmärkelsen hör till alla spelare i laget.

Det här säger EIF:s mittfältsspelare Stanislav Efimov, 30 år, på bollförbundets webbplats. Det är spelarna i Ettan som röstar fram månadens spelare. Efimov spelar sin tredje säsong hos de ”Grönvita” och har den här säsongen spelat alla matcher i grundserien.

EIF inledde augusti med seger hemma över KäPa (2–1) och några dagar senare i följande omgång i Helsingfors mot HIFK med 2–0. Han stod för 1–0 målet och spelade sedan fram Abdoulaye Kante till 2–0. Efimovs mål blev på Ettans some-kanal utsett till omgångens mål.

”De grönvitas” målfrossa fortsatte några dagar senare i Jyväskylä där Efimov stod för ett mål i 2–0 segermatchen. Och månadens sista mål stod han för i hemmamatchen mot MP från S:Michel 2–1 där han satte den avgörande straffen.

EIF och Gnistan står efter grundserien i Ettan båda på samma poäng och målkvot – EIF toppar tabellen tack vare inbördesmötena.

– Vi har för närvarande en positiv dynamik i laget och kring hela klubben svävar en positiv anda. Vi förbereder oss noggrant inför varje match, och våra tränare gör upp en bra spelplan, som både syns på planen och i slutresultaten, säger Efimov.

Framgångarna hittills gör också att publiken hittar till läktarna på Centrumplanen. Efimov är medveten om att ett avancemang till Veikkausliiga skulle för anhängarna vara viktigt.

– Jag vet att våra anhängare drömmer om avancemang. Men vi bara koncentrerar oss på vår följande match. Och ingenting annat. Säsongen har för vår del löpt prima, men är inte slutspelad ännu. De sista matcherna bestämmer om vi har gjort en bra säsong eller inte, säger Efimov.

EIF möter på Centrumplan i sin första match den 17 september i övre slutspelet HIFK. Vårens match slutade oavgjort 0–0. I Helsingfors vann EIF 2–0. Matchen börjar kl. 18.00.

Ducca Nyman