Efimov har hittat sin inre harmoni

EIF:s anfallsspelare Stanislav Efimov har i de senaste matcherna varit alert – riktigt på hugget om man vill uttrycka det så. Borta mot KPV i Karleby spelade han ute till höger säkert, men framför allt i den senaste matchen hemma mot KTP från Kotka var han en av planens bästa spelare – den här gången i centrum i anfallet.

– Jag har nog i tidigare matcher spelat i centrum. Det var direkt ingenting nytt för mig. Men jag trivs riktigt bra i den positionen. Framför allt är det större chanser att göra mål, säger Efimov.

Han var tidigare borta i några matcher på grund av skada. På en träning fick han en sammanstötning ordentlig törn. Revbenen fick sig en lite knäck. Och tvingade honom till en ofrivillig vila.

– Efter skadan har allt känts riktigt bra igen. Jag tycker att jag individuellt är i prima stöt och hela laget är i bra höstform. Framför allt har jag hittat den inre harmonin igen.

Efimov stod för EIF:s mål i matchen mot KTP. Och länge såg det som om det blir segermålet – men i andra halvlek kom en ödesdiger straff, utvisning (Bruno Miquel) och EIF tvingades spela med tio man.

– Även om KTP avancerar till Veikkausliiga var det inte direkt någon svår match. Den var precis som alla övriga kamper vi har spelat. Det är ingen skillnad om det är Pargas IF eller KTP som vi möter är det alltid lika besvärligt. Det finns inte några lätta matcher i Ettan.

Han säger att man i alla matcher hela tiden måste spela tills slutsignalen ljuder. Efimov tillägger att med tanke på spelarnas nuvarande formkurva finns alla chanser till avancemang.

EIF:s sista match i övre slutspelet går av stapeln under veckoslutet i Jakobstad och mot FF Jaro. Beroende på hur de sista matcherna slutar; KTP–TPS och FF Jaro–EIF avgörs EIF:s kommande kvalmotståndare.

Om FF Jaro vinner och TPS förlorar blir Jaro andra i serien och då möts TPS och EIF i den första kvalmatchen. Men det här är spekulationer…

– Jag (vi) är redo för kvalspelet. Och jag har ingenting emot även om vi skulle spela mot FF Jaro tre gånger i följd. Alla återstående matcher är viktiga, säger Efimov.

– Det är ju så här det är i fotboll och i kvalspel att förlorar vi matchen är vi utslagna. Om vi vill avancera till Veikkausliiga måste vi bara vinna och vinna. Någon annan väg finns inte.

Jaro och EIF möts på Centralidrottsplan i Jakobstad och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: