Efimov: ”Hårt arbete ger resultat”

EIF:s mitt- och anfallsspelare Stanislav Efimov har nästan hela säsongen visat piggt och rappt spel. Framför allt i de allra senaste matcherna har han varit med i det mesta när det gäller anfallsspelet.

Han förklarar sin fina formkurva att den kommit tack vare efter hårt arbete på träningarna.

– Vi jobbar tillsammans med tränarna och det går bra. Och jag trivs med upplägget, säger Efimov.

I den senaste bortamatchen mot SJK:s akademilag gjorde EIF och framför allt Stanislav Efimov en bra insats. Segersiffrorna 4–0 kunde gott varit det dubbla.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Visserligen hjälpte de röda kortet en aning. Men innan SJK fick sin utvisning ledde vi 1–0. Vi skapade massor med fina lägen. Och vi hade förberett oss superbra inför kampen.

Artur Atarah var i Seinäjoki på bra spelhumör och jagade frenetiskt en fullträff. Han hade också bollen en gång i nätmaskorna, men målet underkändes på grund av offside. Viljan fanns.

Efimov spelade tidigare ute på högerkanten, men har efter det flyttat in som tillbakadragen center bakom nuvarande anfallsduon Artur Atarah och nya tillskottet Noah Lundström.

– Jag vet inte varför, men det är i den positionen jag allra bäst trivs. Jag har nästan hela mitt liv spelat på den platsen. Jag känner mig som hemma där, säger Efimov.

EIF förbereder sig inför veckoslutets tuffa kamp hemma mot SalPa från Salo. ”Västkustderbyt” väntas bjuda på gnistor. Vårens kamp i Salo var redan tuff där EIF vann 2–1 efter ett sent segermål av Atarah.

– Vi vet att det blir en seg tillställning. Men vi går för tre poäng, säger Efimov.

EIF har efter den förödande inledningen (15 min.) borta mot TPS snabbt hittat tillbaka i gamla gängor igen. Segrar hemma mot topplaget Gnistan (1–0) och SJKa (4–0) bådar gott.

– Det är klart att två så här viktiga segrar betyder mycket för självförtroendet. Vi har vänt den usla dynamiken som existerade i spelet och börjat vinna igen. Vi ligger tredje i tabellen och kämpar för en plats bland topp tre lagen, säger Efimov.

EIF har också inför SalPa-mötet sett om sitt hus och förstärkt med anfallsspelaren Fofana från Elfenbenskusten och som senast spelat för ligalaget FC Haka från Valkeakoski. Om han gör direkt debut återstår att se – men förmodligen blir det ett inhopp?

– Han har varit här så kort tid. Allt jag kan säga är att han har bra erfarenhet, kvalitet från spelet i Veikkausliiga. Han breddar säkert våra möjligheter till bra avslut, säger Efimov.

Han säger också att han hoppas att Fofana skall vara med och föra EIF till flera nya segrar, framgång och möjligen…

– Det heter att bollen är rund. Man vet aldrig vad som kan hända. Vi får ge oss till tåls och och se vad som händer, säger Stanislav Efimov.

EIF och SalPa möts på Centrumplan och matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman