Efimov: ”Ny roll i EIF – Ekenäs är Ekenäs”

Stansilav Efimov spelar sin andra säsong för Ekenäs IF i Ettan. Han säger att när EIF fått ny tränare har han fått en lite annan roll i laget. Annars skiljer sig inte Ekenäs från Ekenäs – dvs från första- till den andra säsongen.

Här funderar Efimov en stund innan svarar på frågan om det är någon skillnad från första säsongen?

– Jag trivs fortfarande jättebra i Ekenäs. Det enda som skiljer sig från fjolåret är att nu tränar Mikko Manninen laget och jag har fått en lite annan roll i laget, i spelet, säger Efimov.

Han spelar nu till höger i anfallet. Tidigare spelade han som tillbakadragen center och i den rollen trivdes han bra. Nu vill Manninen att han spelar till höger i anfallet och vill ha ut en del nya taktiska detaljer av yttern.

– Men jag är professionell spelare och då spelar jag där tränaren säger att jag skall spela. Och gör det han vill att jag skall utföra. Det inget snack om den saken.

Efimov har den här säsongen fått en del nya medspelare. Bl a Adam Larsson på topp i anfallet och Yassin Daoussi snett bakom på högerbacken. Högerflanken har hittills fungerat riktigt bra i matcherna. Efimov-Daoussi-Larsson har trissat bra på inne i motståndarnas box.

– Det är lätt att spela med dem. Båda är bra spelare. Men helst skulle jag spela som tillbakadragen center.

EIF förlorade hemma i sin senaste match mot Gnistan (0–2).

Han säger att ”de grönvita” gjorde en usel insats. Gnistan lyckades nästan med allting och gjorde det surt för oss. Ibland är det så i fotboll. Det kommer sämre dagar.

– Jag vill så snabbt som möjligt glömma den kampen.

Efimov säger att säsongen hittills har gått hyfsat. Men vill inte i det här skedet göra någon allvarligare större analys.

– Vi sparar den till efter säsongens sista match.

EIF möter under veckoslutet FF Jaro på bortaplan. En ny tuff match och österbottningarna är minst sagt besvärliga på sin hemmaplan. EIF har inte under säsongen hittills förlorat två efter varandra matcher.

– Vi måste förbereda oss på bästa tänkbara sätt. Och förbättra mycket från kampen mot Gnistan. Det är dags för oss alla att titta oss i spegeln.

Intervjun görs på Gischis cafe i klubbhuset och avslutas med:

– Spasiba.

– Varsågod, svarar Efimov på svenska.

Matchen mot FF Jaro på söndag börjar kl. 18.30.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: