Efimov-show räckte inte – förlust 1 – 2

Stanislav Efimov bjöd i första halvlek mot HJK Klubi 04 på stor show. Men det räckte inte till. EIF slocknade helt i andra halvlek och gästerna vände 0-1 till 2-1 seger. Bottenlaget fällde topplaget. I andra halvlek var HJK Klubi 04 lika dominant, som EIF var i den första. Det gäller att vara koncentrerade i fulla 90 minuter och inte låta motståndarna komma in kampen.

– Vi inledde faktiskt i början uselt. EIF överraskade oss med offensivt anfallsspel. Men småningom kom vi bättre in i matchen och fick också bättre kontroll över bollen, säger HJK Klubi 04:ras tränare Mika Väyrynen.

– Vi får titta oss själva i spegeln. Det här var vår hittills svåraste motståndare. Det räcker inte att spela bra i 45 minuter. Vi reagarde inte tillräckligt snabbt när HJK Klubi 04 kvitterade, säger Santesmases.

EIF:s inledning var helt otroligt och på basis av den väntade publiken på utklassning. Främst handlade det om EIF:s pigga och lätta anfallsspelare Stansilav Efimov. Han ledningsmål var riktigt grant. För att inte tala om förarbetet.

Akseli Ollila ute till höger vände smått ut och in på sin försvarsspelare, passade bollen till Efimov, som snyggt löpte in i boxen och gjorde både säkert och snyggt 1-0 (3 min.).

Och efter ledningsmålet hade ytterligare EIF några fina lägen att öka ledningen. Efimov stod bakom det mesta. EIF hade redan i första halvlek alla chanser att punktera matchen. Men HJK Klubi 04 får nog tacka sin målvakt Elmo Henriksson för att det blev full pott.

I andra halvlek ändrade gästerna spelstil och började i sin anfallszon pressa EIF högre upp i sina försök att bygga anfallen. Det tog udden ur hemmalagets försök till organiserat anfallsspel.

– Vi får med all rätta vara självkritiska, titta oss själva i spegeln. Vi gör 1-0. Spelar bra och så går vi och förlorar en höjdduell mot en A-juinor. Och förlorar hela matchen, säger lagkaptenen Zacke Ekström.

HJK Klubi 04:ras kvittering kom efter ett inlägg från vänsterkant. EIF försvaret nådde inte bollen utan den damp ned i fötterna på Anini, som bara hade att sätt in bollen bakom Mehdi i EIF-målet, 1-1 (46 min).

Kallduschen kom efter en hörna. Didi stod vid bortre stolpen nästan helt omarkerade, nådde högst på bollen och kunde nicka in den i EIF-buren, 2-1 (77 min.)

EIF gjorde tre byten och försökte på slutet kvittera. Akseli Ollila, Olli Jakonen och Riku Selander ersattes av Xhevdet Gela, Juuso Liukkonen och André Österholm. Men tyvärr hjälpte det inte.

EIF:s följande match spelas den 22 juni i Åbo mot TPS. Matchen börjar kl. 18.30.