Efimovs show när HIFK föll – 2–0

Ekenäs IF:s anfallsspelare, Stanislav Efimov är som gammalt vin – han blir bara bättre och bättre ju längre serien fortskrider. I bortamatchen mot HIFK stod han bakom båda målen, 1–0 gjorde han själv, när EIF tog sin femte raka seger – 2–0 (1–0). Och han kunde ha gjort några till…

– Vi gjorde en supermatch. Vi hade bra förberedelser, vi jobbade effektivt i 90 minuter. Och Lucas Kaufmanns inhopp i laget betyder oerhört mycket. Han är en bra lagkamrat och framför allt trevlig att spela med. Han kommer i fortsättningen att betyda mycket för oss, Efimov.

Men vad var det Ekenäs IF visade upp på ”gamla bollis” –  idag Bolt Arena? Hemmalaget hade inte mycket att komma med. Medan EIF tog för sig riktigt ordentligt och kunde med lite bättre tur i avsluten tagit en stor seger.

EIF är redan klart för övre slutspelet. Men det här laget har mycket mer att komma med. Nu spelade man hundra procent i 90 minuter. Och HIFK:s enda farliga chans skapades av Tabi Manga. Han skulle rensa undan bollen, men fick en snedträff vilket tvingade Ramilson Almeida mellan stolparna att tjäna på lekamen.

Mer än så presterade inte ”De stjärnprydda”.

EIF startade med följande uppställning. Från målvakt: Ramilson Almeida, Jeannot Esua, Tabi Manga. Alexander Leksell, Fahadh Mohamed. Mittfält: Abdoulaye Kante, Kofi Adu, Simon Lindholm. Anfall: Tiemoko Fofana, Lucas Kaufmann och Stanislav Efimov (tillbakadragen center).

Efimov är en helt annan spelare sedan Kaufmann kommit med. Kaufmann tillför anfallsspelet helt nya dimensioner och redan nu hittar båda varandra riktigt bra – det kan bara bli bättre.

Men den här uppställningen spelade superbra. Och när William Lindqvist och Salomo Ojala ytterligare blandar sig i leken får tränaren Gabri Xatart fundera ordentligt.

EIF tog ledningen i första halvlek efter frispark ute på höger kant. Fahad Muhamed och Lucas Kaufmann diskuterade vem som lägger upp bollen – Muhamed tog beslutet.

HIFK:s målvakt Sam Jemmeh gick ut i luftduellen, men hade, som man förr sade ”gurkor i händerna” – han tappade bollen till Stanislav Efimov som från sextonmeterslinjen drämde till bollen – stolpe in 1–0 (35 min).

Stanislav Efimov stod också bakom 2–0-målet. Han slingrade sig fri nere vid bortre stolpen, spelade bollen vidare till helt omarkerade Kante som bara hade att putta in den i tomt mål – 2–0 (56 min).

Fofana som i två tidigare matcher nätat slet hårt för ett mål i matchen. Men han kom närmast en stolpträff. Några bra lägen fanns ytterligare, men den här gången hade han inte lyckan med sig.

Simon Lindholm jobbade bra på mittfältet. Han var med och skapade en hel del prima lägen.

– Vad kan jag annat än vara än stolt över lagkamraterna?

– Det här var lite en ”måste vinna match”. Och så tar vi vår första seger över HIFK på bortaplan, gör för säsongen en av våra bästa matcher plus att vi håller nollan. Super-prima, säger Simon Lindholm.

Han säger också att Lucas Kaufmann är en välkommen spelare.

– Han gjorde en supermatch. Han jobbar bra också defensivt och för tillfället är han en av våra viktigaste spelare, säger Lindholm.

EIF:s följande match spelas borta mot JJK i Jyväskylä tisdagen den 22 augusti och matchen börjar kl. 18.30.