EIF-besvikelse efter 0 – 0 mot PK-35

EIF-spelarna och ledarna var ordentligt besvikna efter bara 0 – 0 mot PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors. Hur otroligt det än låter så har nog ändå karantän på två veckor satt sina spår – hos båda lagen. EIF hade sin vana trogen mycket boll och försökte skapa lägen. Men det riktigt brännheta chanserna kom inte. Hemmalaget kom inte in bakom PK:s försvarslinje.

EIF-tränaren Guillem Santesmases säger att jämfört med föregående match borta i Joensuu mot Jippo (förlust med 2-0) har laget tagit några små steg framåt.

– Jag är glad att vi är på rätt väg.

EIF:s lagkapten Xhevdet Gela var tillbaka igen efter sin skada. Han var nöjd med att spela igen.

– Jag tycker att vi spelade bra i första halvlek. Vi hade kontroll över spelet och lyckades försvara bra och tog bort PK:s kontringar. Vi hade några nära-nära målchanser. Det hängde på ett hårstrå, säger Gela.

Han är inte alls nöjd med andra halvlek. Spelet blev av någon underlig anledning snabbt och Gela menar att EIF lite tappade rytmen.

– Vi borde ha lugnat ner spelet. Vi förlorade närkamper, bollar, passningar och hade inte ordentlig kontroll över händelserna.

Gela säger att EIF ville vinna på hemmaplan. Men nu är läget som det är. Det räcker inte bara med att hålla bollen inom laget utan vi bara måste också jobba hårdare för att göra mål. Det är klart att oavgjort är en besvikelse.

Akseli Ollila på mittfältet till höger har i de senaste matcherna gjort bra ifrån sig. Så också mot PK.

– Vi gjorde en bra första halvlek. Men gjorde inte några mål. I andra halvlek spelade vi lite sämre, och inga mål här heller. Uselt, säger Ollila.

Han säger att det positiva i matchen var att laget, försvaret höll nollan.

-Men skall vi upp till Veikkausliiga måste spelet bli bättre. Det här håller inte. Oavgjort är en stor besvikelse.

Ollila säger att EIF skall vinna sina hemmamatcher. Men gör man inte mål på chanserna är resultatet en besvikelse.

– Surt sa räven om rönnbären.

Publiksiffran är hygglig: 808 betalande. EIF:s följande match spelas redan på söndag i Björneborg mot MuSa. Ingen lätt match det heller. Avspark kl.18.30