EIF bjöd på à la tango i Seinäjoki

Det kommer att bli en sjuh…..s höst i Ettan…

EIF spelade ut unga Seinäjokis akademilag efter alla noter som ryms i en taktikbok – vann 4–0 (1–0) och visar att man på allvar är med i toppstriden. Frånsett 44 sekunder i första halvlek och ett ribbskott i andra halvleken var EIF det tongivande laget och 4–0 är rätt smickrande för SJKa.

Och det bästa, som kom till sist, måste komma först. August Björklund blev inbytt i andra halvlek. Men stod för säsongen för sitt första mål i Ettan när han dundrade in 4–0 (90+). Efimov och Jacob Mezner fanns med på ett hörn. Men Björklund gjorde ”sylen” och var utan tvekan planens lyckligaste spelare…

– Det känns riktigt skönt efter första målet. Och vad annat kan det göra?

Jag hann inte tänka några större tankar när jag fick bollen inne i boxen utan när jag såg luckan drämde jag till för kung och fosterland, säger August ”Agge” Björklund.

Och visst underlättades läget också en aning när Yussif i Seinäjokis akademilag fick sitt andra gula kort och rött. Med tio man hade inte hemmalaget mycket att komma med.

EIF kunde redan efter en knapp minut haft 1–0. Artur Atarah blev frispelad av Abdoulaye Kante och Noah Lundström. Men Kaarlo Rintamäki i SJKa fanns på mållinjen och räddade. Atarah ville ha straff men fick inte stöd av domaren.

EIF anses ha en aning en klen trupp. Må så vara – men kanske komplett är rätta ordet? Mot Gnistan saknades två toppspelare, Tabi Manga och Abdoulaye Kante. Men ersättarna skötte sig med den äran. Och nu vilade mittbacken ute till höger Jeannot Esau på grund av skada.

En klen trupp? Men alla som gör inhopp håller bra standard och på träningarna är det kamp om platserna i öppningselvan…

Alexander Leksell som är en allround spelare flyttade nu ut på högerkanten medan Fahad Mohamed tog vänstervingen. Tabi Manga och William Lindqvist bildade ett stabilt centrumförsvar och i målet skötte sig Ramilson Alemeida mycket bra.

– Det känns prima. Andra segern i rad och andra matchen vi håller nollan. Dessutom skapar vi härligt med massor av bra lägen, säger mittbacken William Lindqvist.

Han säger att EIF hade kollat upp hur SJKa spelar och på förhand hade man en rätt klar matchbild.

– De tappar bollen enkelt några gånger och vi får bra lägen att kontra. Och så underlättade det en hel del när SJKa fick spela med tio man.

EIF:s första mål kom efter en frispark från vänster. Yussif tacklade hårt Abdoulaye Kante och varnades. Fahad Muhamed och Stanislav Efimov överlade vem som lyfter in bollen i boxen – Efimov tog beslutet och hittade Tabi Manga som hårt nickade in 1–0.

Yussif hade tydligen något horn i sidan till Kante när han en stund senare tacklade EIF-spelaren igen och fick sitt andra gula kort och obligatoriskt rött. I samma veva fick också en av SJKa:s ledare flytta upp på läktaren efter rött kort.

Stanislav Efimov på mittfältet var på prima spelhumör och hade en fot med i nästan alla EIF:s mål. Han jobbade på stora ytor hela matchen och byggde, grejade och drev på anfallsspelet.

EIF:s 2–0 gjordes av Noah Lundström som visade att han är ypperlig inne i boxen. Efimov och Leksell ute till höger skapade läget – Efimovs pass kom rätt och Lundström vände som på en femöring och smällde bollen i främre hörnet.

Abdoulaye Kante stod för EIF:s tredje fullträff. EIF hade hörna från höger och Fahad Muhamed stod i vanlig ordning för inlägget och framme vid främre stolpen står Kante, får bollen och klackar in den retfullt i SJKa:s mål.

EIF gör fyra mål – två efter fasta situationer och två spelmål. Det är ett bra facit och bådar mycket gott inför kommande match om en vecka hemma mot SalPa.

– Stämningen är verkligen på topp i truppen. Alla är på prima humör. Vi möter SalPa hemma och med den här känslan kan det i fortsättningen inte annat bli än riktigt bra, säger Lindqvist.

EIF och SalPa möts på Centrumplan lördag 29.7. och matchen börjar kl. 16.00 Ducca Nyman