EIF bjöd på mål – straffmiss – 2–2

Ett uselt genrep i teater brukar alltid resultera i en lyckad premiär. Det kan vara på samma sätt i fotboll. Fast EIF:s sista träningsmatch innan seriestarten var inte så illa ändå.

Resultatet 2–2 (1–2) mot kottbylaget KäPa var både bra och mindre bra – om man kan analysera en fotbollsmatch så?

Matchen spelades på konstgräsplanen i Hangö.

Spelmässigt hade EIF full kontroll. Men några enkla misstag framför den egna buren plus en straffmiss belastar kontot.

Om ett lag från LigaEttan straffar EIF för misstag kommer inte heller kommande motståndare i fotbollsligan att vara nådigare – tvärtom.

– Vi gör många riktigt bra saker. Men så gör vi några enkla tabbar där motståndaren direkt gör mål. Det måste vi kommande veckor slipa bort. I övrigt tycker jag vi trycker dem ordentligt tillbaka, säger försvarsspelaren Alexander Leksell.

EIF startade med Nikolaos Giannakopoulos mellan stolparna. Försvarslinjen: Alexander Leksell-Arian Kabashi-Kalle Kantz-Väinö Vehkonen. Mittfälet; Lucas Forsten-Kaufmann-Stanislav Efemov-Kofi Adu-Simon Lindholm. Och uppe i anfallet Abdoulaye Kante- Noah Lundström.

Den uppställningen finns inte så mycket att klaga på. Kante känning i baklåret, förmodligen lindrigt, i början av första halvlek och byttes ut av säkerhetsskäl. Tobias Fagerström ersatte.

– De kommande veckorna gäller det att slipa på detaljerna. Jag/vi är inte ett dugg oroliga inför premiären, säger Leksell.

EIF kunde i ett rätt tidigt skede gått till 1–0 ledning efter straff. Noah Lundström fälldes vid ett genombrott och domaren visade obönhörligt på straffpunkten.

Stanislav Efimov, som är en säker straffläggare, sköt bollen i stolpen. Det här var EIF:s tredje straffmiss i en träningsmatch.

Men Efimov reparerade missen en stund senare. EIF kontrade och Noah Lundström spelade bollen till Efimov, som placerade den behärskat i bortre hörnet, 1–0.

Men sedan kom missarna efter klungor framför EIF-målet. Maximo Tolonen gjorde 1–1 och Miro Turunen 2–1. Och utan att överdriva bjöd ”De grönvita” på chanserna. Giannakopoulosi målet var båda gångerna chanslös.

EIF saknade inte chanser till kvittering före pausvilan.

Lucas Kaufmann på mittfältet är redan i prima slag. Han jobbade så länge han var på planen på stora ytor, byggde anfallen riktigt bra, tog också defensiven bra. Och med lite tur med på färden kunde han ha gjort ett par mål.

Stanislav Efimov, som i andra halvlek kvitterade till 2–2, är också i bra form. Kvitteringen kom efter inlägg från vänsterkant av Nasiru Mohammed. Han kom in i mitten av andra halvlek och är en riktigt hygglig kantspelare.

EIF saknar fortfarande anfallsspelaren Fofana, som har varit långtidsskadad. Och just nu ropar EIF-anfallet efter en vass avslutare…

I övrigt har man nog en både intressant och spännande trupp på papperet. Säsongen blir lång, garanterat tung och tuff. Varenda en ”gubbe” kommer att behövas.

– Jag sade redan. De kommande veckorna måste vi slipa på detaljerna, säger Alexander Leksell.

EIF inleder ligasäsongen den 6 april borta mot IFK Mariehamn på Åland.