EIF blev ett lag från bondvischan

Efter nästan bara över en natt förvandlades EIF från ett vasst lag i division-I till ett vanligt lag från bondvischan. Efter att chansen att ta sig till Veikkausliiga rök all världens väg är det precis som om luften gått ur laget. Och inte bara luften. Själen i själva spelet är också som borta.

I matchen mot VPS i Vasa hade EIF inte många chanser. Hemmalaget var bättre i alla moment, och i alla delar på planen och tog en ohotad 2 – 0 (0 – 0) seger. Och hänger på topplagen TPS och RoPS. Medan EIF, FF Jaro och Gnistan mer eller mindre blev utfyllnads lag i övre slutspelet.

Tränarbytet gav inte den effekt som man kanske hoppades på. I första halvlek hade Stansilav Efimov två bra skott där bollen båda gångerna smet förbi VPS-målet. Det var i stort sett under 90 minuter alla EIF:s lägen. Såhär tamt har det inte på länge varit.

– Jag vet nu inte om det var säsongens hittills sämsta match. Men bra var det inte. VPS gjorde det som de är bra på med sina tunga offensiva spelare, säger försvarsspelaren William Lindqvist.

EIF startade med sin sedanvanliga trebackslinje. Med Riku Selander till höger och Ville Sevon som wingback till vänster och André Österholm till höger. Juuso Liukkonen, Akseli Ollila och Stansliv Efimov startade på topp.

EIF:s bästa spelare finns i trebackslinjen: Selander-Tuukka Andberg-William Lindqvist och målvakten Mehdi.

– Det är aldrig trevligt att komma hem efter en sådan här match. Resan är lång, förlusten gör det extra tungt med tanke på att den gångna veckan redan varit tung för hela laget.

VPS tog ledningen i 53 minuten när Joonas Vahtera snappade upp en retur från EIF-försvararet. Han kunde ostört sätta bollen i EIF:s nätmaskor. Och Kalle Multanen slog den sista spiken i kistan när han blev fri på högerkanten, när EIF anföll nästan med hela laget för att få kvittering. Han kunde sätta bollen hårt i Mehdis främre hörn, 2-0 (90+).

Sebastian Strandvall hade efter en frispark från ca 30-35 bollen i ribban innan Multanen punkterade matchen.

– Vi skapade inte många lägen i matchen. Och det måste vi jobba på med till följande match, säger William Lindqvist.

EIF gjorde i andra halvlek några spelarbyten. Akseli Ollila kom ut och ersattes av Zacke Ekström. Stansliva Efimov skadade sig lätt och ersattes av Jarkko Heimonen, medan André Österholm gav plats åt Olli Jakonen, som är tillbaka efter sin skada.

EIF:s följande match spelas hemma lördag den andra oktober. Då kommer FF Jaro från Jakobstad på besök. Matchen på Centrumplan börjar kl. 16.00.