EIF blickar framåt: Fyra ungdomskontrakt

EIF:s sportchef Peter Haglund bygger inte bara upp laget för kommande säsong, utan också parallellt blickar framåt. Fyra EIF-juniorer har fått kontrakt med EIF, som snart inleder sin åttonde säsong i Ettan.

Oliver och Linus Estlander, Arttu Sivonen och Selim Snabb kliver alla in i träningstruppen. Tvillingarna Estlander och Snabb har redan sedan några säsonger tillbaka varit med och träningsringen, medan Sivonen från Ingå är ny. Målvakten Tom Grönroos har beslutat att fortsätta ytterligare en säsong till. Han spelade med EIF:s akademilag i division-lll i fjol. Det samma gäller Sami Kankaristo som tränade med herrlaget med spelade främst med akademilaget.

EIF har sedan ett par veckor tillbaka inlett träningarna i Västerby idrottshall (med de spelare som är tillgängliga). Fyrväpplingen har varit med från start. Meningen var också att under veckoslutet spela en träningsmatch, men den är man på grund av pandemin tvungen att ställa in.

– Visst måste man var glad över för att kunna lyfta fyra egna lovande ungdomar med i träningsringen. Det är den här vägen man måste gå. Hoppas att de har intresse och ork för att småningom kämpa för en plats i laget. Vi kommer ytterligare under vintern att följa med juniorträningarna och möjligen ge en chans för någon lovande spelare till, säger sportchefen.

EIF:s träningar fortsätter genast efter nyår. Då finns alla spelare med gällande kontrakt på plats. Stanislav Efimov, som senaste säsong var lagets bästa målskytt, anländer från Ryssland (Moskva) den 13 januari.

– Efter säsongens slut vilade jag först ett par veckor och tillbringade en tid tillsammans med mina vänner. Julen kommer jag att fira med min familj i Moskva. Jag har börjat förbereda mig för kommande träningar och jag hoppas på en lika fin säsong som den förra, säger Efimov.

RoPS från Rovaniemi som kvalade för en plats till fotbollsligan har inte för kommande säsong ansökt om licens för division-I. Laget drar sig på grund av ekonomiska svårigheter sig ur seriespelet och tar ny sats från division-II. Nytt lag i Ettan blir PEPO från Villmanstrand.

Ducca Nyman