EIF breddar målvaktssidan

– Oskari Sallinen har bara gott att säga om Ekenäs och Ekenäs IF som fotbollslag. Jag kommer till EIF för att försöka få speltid. Ligalaget KuPS har för närvarande fullt på målvaktssidan vilket gör att det för mig blir knappt om speltid.

Det här säger EIF:s senaste förstärkning, målvakten Hemmo Riihimäki, 18 år, som lånas ut från ligalaget KuPS i Kuopio. Sallinen, också från KuPS, spelar sin andra säsong för ”De grönvita” och vet vad han talar om.

– Dessutom finns ju Oliver Pettersson också i klubben. Han är bekant från U-19-landslaget och honom har också diskuterat med. Och bara fått positiva omdömen. Vi spelade för någon vecka sedan tillsammans i mellankvalet (EM-slutspelet för U-19) i Vanda. Jag vaktade målet i matcherna mot Belgien och Italien.

Riihimäki, 1,88 cm i strumplästen, har spelat allt som allt 22 ungdomslandskamper för Finland, samt varit utlånad till KPV i Karleby. Hans kontrakt med EIF gäller säsongen till slut.

EIF har redan Mehdi El Moutacim Och Tom Grönroos.

– Det är klart att jag kommer för att kämpa en plats mellan stolparna. Det gör ingenting att EIF redan har en toppmålvakt. Kamp om platsen är bara bra för utvecklingen.

– EIF-ledningen visade intresse för mig. Och när jag en gång får chansen att komma till ett bra lag svarar jag inte nej tack, säger Riihimäki.

EIF:s sportchef Peter Haglund säger att EIF måste bredda truppen det är svårt att gå in i serien med två målvakter.

– Vi har en lång och tuff säsong framför oss. Och precis vad som helst kan hända.

Hemmo Riihimäki är spelklar till måndagens premiär på Centrumplan mot TPS. Matchen börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

FOTO: Tiina Pirilä