EIF breddar truppen med Lundström

Ekenäs IF breddar sin spelartrupp med 23-årige mittfältaren Noah Odin Lundström. Han kommer närmast från Spanien där han spelat för några klubbar. Men han är född i Karleby. Föräldrarna kommer från Jakobstad.

– Familjen flyttade till Åbo när jag var riktigt ung, kanske tre-fyra år gammal. Där bodde vi till 2013 och sedan flyttade vi till Spanien och sedan dess har jag bott där. Men jag började spela fotboll i Ruskon Pallo. Sedan i Knatteligan (Nappulaliiga) i Åbo och efter det för FC Inter Turku, säger Lundström.

Han säger att han alltid gillat att spela med lite äldre spelare. Hans bror är något år äldre och har varit en drivkraft. Sedan frågade FC Inter om han ville komma och spela för dem – och så blev det.

Lundström bodde i Spanien i ett område i Malaga där han bl a gick i en svensk skola. Där spelade han också för två olika klubbar.

Lundström testspelade i vintras också för FF Jaro i matchen mot KPV i Ettans cup. KPV vann, men Lundström fick inget kontrakt.

Han säger att det var inkallelseordern från försvarsmakten som gjorde att han kom till Ekenäs. Innan dess hade han aldrig tidigare varit i Ekenäs.

– ”Militären” ringde och sade att jag måste komma hit för att fullgöra min militärtjänst. Och i samband med det såg jag att här fanns ett fotbollslag. Men jag hade aldrig tidigare hört någonting om EIF.

Han säger att han kom i december ifjol till Ekenäs för att se vad EIF är riktigt för en klubb. Jacob Gottbergs familj erbjöd honom att bo hos dem en vecka.

– Jag ville ju samtidigt jag fullgjorde min militärtjänst också spela fotboll, säger Lundström.

Han säger att han gillar tuff competition (konkurrens) och att det ger honom ordentligt med motivation.

– Jag kommer inte hit för att bara spela fotboll och ha det trevligt. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget. Jag vet att det är mycket lovat att säga att EIF ska avancera till Veikkausliiga. Men jag vill vara med och kämpa om en plats i laget och för att EIF ska nå framgång, säger Lundström.

EIF får klara sig utan mittbacken Tabi Manga och mittfältsspelaren Abdoulaye Kante. Båda är avstängda på grund av att varningskontot är fyllt. Salomo Ojala, Arttu Sivonen och Linus Estlander är skadade. Däremot är Simon Lindholm och William Lindqvist tillbaka i truppen.

EIF möter Gnistan från Åggelby i Helsingfors i ett toppmöte. ”Gnisu” är fortfarande obesegrat i Ettan. Matchen på Centrumplan börjar kl. 16.00 nu på lördag.

Ducca Nyman