EIF-dag fylld av fotboll – och eftersnack

Inför matchen mellan EIF och KPV arrangerar Ekenäs IF ab en EIF-dag med fotboll – och ett givet eftersnack på Centrumplan. Tillställningen börjar redan kl. 12.00 med damernas division-III match mot Gnistan. Och avslutas med mötet mellan EIF och KPV.

Men mellan matcherna EIF–Gnistan (damer) och EIF-KPV arrangeras ”matchernas match” mellan EIF-Future och EIF Legender. EIF-Future är ett mixat lag av pojkar 10 år och flickor 13 år. EIF Legender består av ”EIF:s slocknade stjärnor”. Den matchen börjar genast efter damernas kamp – kl.14.00.

Öppningselvan i ”EIF:s slocknade stjärnor” är väl förborgad. Men EIF Ab:s vd Mika Niemi avslöjar ändå så mycket att det är Tom ”Krafa” Kraufvelin som håller i trådarna. Han har haft en lista på ett 40-tal spelare där ungefär hälften svarat positivt att de ställer upp.

Och efter det avrundas kvällen på terrassen mot Seminarieskolan till med musik av en DJ och ett givet eftersnack. Kvällen slutar kl. 22.00.

En EIF-dag?

– Vi började redan i februari skissa på den här dagen. Det är ett led i vår marknadsföring av föreningen och representationslaget. Att vi syns och hörs lite mer utöver det vardagliga och givetvis för att locka större publik till matcherna, säger Niemi.

Och den här säsongen har EIF inte bara inlett kanon i Ettan, utan publiken har efter pandemin också sakta men säkert återvänt till Centrumplan.

– Representationslaget har inlett riktigt piggt. Topplagen ligger alla inom två poäng. Hittills är vi riktigt nöjda.

Publiksiffrorna efter första rundan i EIF:s hemmamatcher: 13.4 EIF–TPS 842, 29.4 EIF–Jaro 727, 13.5 EIF–SJK/a 581 och 7.6 EIF–HIFK 1344. Här saknas fortfarande publiksiffran från matchen EIF–KPV. Men så här långt blir snittet 873,5 betalande åskådare per hemmamatch.

– Det överträffar redan hela fjolårets siffra, som var i medeltal 530 betalande åskådare per hemmamatch.

Dammatchen i division-III mellan EIF och Gnistan är ett toppmöte. Hemmalaget har inlett verkligt piggt och efter sju omgångar (tabellen haltar en aning) ligger andra i tabellen, en match mindre spelad än ”Gnisudamerna”.

Damlaget har ett helt koppel med duktiga spelare med början från målvakten Juliana Drugge. På mittfältet finns bolltrollaren Catarina Lopes och slitvargen Jill Illman och uppe i anfallet finns flyfotade och målfarliga Sofie  Lindgren. Men som sagt. Här finns en hel rad med duktiga lirare.

Huvudmatchen mellan EIF och KPV börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman