EIF donerade två poäng – en poäng bra

Det var dystra miner i EIF:s läger efter matchen mot MP från S:t Michel. Hemmalaget dominerade under 90 minuter så mycket man bara kan göra. Men fick nöja sig med en poäng – (2 – 2 (0 – 2) – vilket är bra. Tre poäng hade också kunnat resa med MP till S:t Michel.

EIF bjöd i första halvlek på två skräpmål. Juuso Liukkonen, tillbaka i S:t Michel igen, stod för passningen till båda målen. Och målskytt båda gångerna var Beugre (1–0, 3 min.), (2–0, 16 min.). Båda målen får EIF:s centrumförsvar ta på sitt konto.

EIF lät sig inte distraheras av underläget. Laget höll bra kontroll på bollen, spelade disciplinerat, både sidled och i djupled bakåt och sågade sig sakta men säkert förbi MP:s första försvarslinje. Det krävs tålamod och det hade EIF i hela 90 minuter.

– Vi måste efteråt kolla videofilmen och se vad vi gjorde för misstag, var vi tappade balansen. Det är klart att en poäng är bättre än tre förlorade poäng. Men inte kan vi vara helt nöjda. Vi är ute efter tre poäng och allt under det är nog en besvikelse, säger EIF-tränaren Mikko Manninen.

Men EIF är nu en gång för alla EIF – man ger inte i första hand slaget förlorat.

När EIF reducera till 1–2 (51 min.) efter ett perfekt inlägg från höger kant av Yassin Daoussi mycket bra för dagen) fanns Adam Larsson än en gång på rätt plats inne i boxen och nätade snyggt – varifrån jakten på kvittering fortsatte .

EIF gjorde två byten och en omgruppering i försvarslinjen. Kevin Moihedja kom ut från banan och Simon Lindholm in. Xhevdet Gela ersattes av Anyamele Nnaemeka och ”De grönvita” bytte till en trebackslinje – Alexander Forsström- Iiro Äijö- Oliver Pettersson. Emeka till vänster och Daoussi spelade som wingbackar.

– Vi började matchen riktigt uselt. Vi lät MP göra två s…t mål. Och då blir det svårt att vinna en match. De betyder inte så mycket att jag gjorde en bra match. Jag vill vinna matcherna, säger Daoussi, som var på prima spelhumör.

Han säger att det var bra att komma från underläget 0–2 till 2–2. Men det var inte det resultat vi ville ha. Det svider.

Daoussi säger att MP i stort sett spelade som EIF väntade.

– De är starka i närkamperna, i spel man mot man. Och på det sättet gjorde de sina båda mål. Vi förlorade i situationerna man-man, säger Daoussi.

EIF:s kvittering kom på straff. Juuso Liukkonen tog efter ett inlägg från EIF:s vänsterkant hands innanför straffområdet. Stansilav Efimov tog hand om läget och satte bollen bombsäkert i målvaktens högra hörn – 2–2 (81.min.) Slutet var en pina för MP. Men laget klarade av att hålla en poäng.

– Det är klart att det grämer att tappa en 2–0-ledning. Men EIF pressade oss tillbaka hela tiden. Vi hade det inte lätt, säger MP-tränaren Juha Pasoja.

Också försvarsspelaren Jarkko Heimonen, ifjol i EIF, var av den åsikten att det var tufft. Men ändå trevligt att möta sina gamla lagkamrater. (några finns kvar fortfarande),

– För min del var det en ensidig match. Försvara, försvara, försvara, säger Heimonen.

Alexander Forsström i EIF:s försvarslinjen fortsätter att övertyga.

– Det här har varit mitt mål efter mina skador. Visst är det härligt att vara tillbaka på planen igen, säger Forsström.

Han säger också att efter match mot MP är han lite besviken.

– Visst var det starkt att komma upp till 2 – 2. Men vi hade på slutet några riktigt bra lägen att göra segermålet.

EIF:s följande match är den 10 juni borta mot Ettans nykomling Pargas IF. Matchen börjar kl. 18.30.

Kvällens publiksiffra – 475 betalande.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

Västra Nyland

YLE sporten

MP matchrapport

Rösta på matchens lirare

Ruutu, bästa lägena i matchen

Matchen presenterades av: