EIF donerade två poäng – målvaktstabbe hjälpte KPV

Ekenäs IF fortsätter att inte vika ned sig trots att spelet haltar. Matchen på Centrumplan mot KPV slutade oavgjort 2–2 (1–1) efter en sen kvittering av Abdoulaye Kante (2–2 86 min.). Det här var EIF:s tredje oavgjorda kamp – MP 0–0 (borta), HIFK 0–0 (hemma) och KPV 2–2 (hemma).

EIF har förlorat sex poäng på de tre senaste omgångarna och vunnit bara tre. Men fortfarande har ”De grönvita” tätkänning, nu när serien vänder. Hittills har det bara blivit en förlust och hur mycket än resultatet mot KPV svider är ändå insatsen verkligt prima.

– Resultatet är en besvikelse. Vi har i de tre senaste matcherna haft otur. Vi lyckas inte på våra chanser göra mål. Vi har haft segervittring i alla tre matcher. Här måste vi bättra på ordentligt, säger Fahad Mohamed.

Han fortsätter på sin vänsterkant att göra bra matcher. Mot KPV var han en av de bästa i hemmalaget.

EIF fick genast i början av första halvlek uppförsbacke. Miika Kauppila förde det gästande laget till 1–0 (16 min.) efter ett välplacerat skott från ca 20 meter. Bollen smet in i Ramilson Almeidas högra hörn – hemma försvaret gav Kauppila alltför fritt utrymme att trumma på ifrån.

EIF reagerade ändå snabbt och kvitteringen kom efter ett bra spel där Artur Atarah blev fri och från ca 20 meter drämde han till med ett välplacerat skott 1–1 (19 min.)

– Visst är vi alla besvikna. Vi hade chanser att vinna. Jag vet inte om värmen inverkade. Det var lika för båda lagen. Men ibland kommer det sådana här matcher, säger Atarah.

EIF hade genast i början på andra halvlek världens chans att ta ledningen. Stanislav Efimov blev helt frispelad inne i KPV:s box och skulle också ha lyckats om inte Ville Seppä i målet hade gjort en toppräddning – han räddade en poäng till sitt lag, som gjorde kanske den långa hemresan lite trevligare?

– Jag såg från början hela situationen och var delvis med på noterna. Det var dels en reflexräddning, säger Ville Seppä.

Han säger att det var en jämn och tät match. Båda lagen hade sina chanser att avgöra. Han har heller ingen bra förklaring till varför KPV ligger i sladden i tabellen, trots att spelet på planen talar ett annat språk.

KPV:s 2–1 (59 min.) får målvakten Almeida helt ta på sitt konto. Det blev en kommunikationsmiss med mittbackarna och Gomes Vitor kom helt fri och kunde sätta bollen i tomt mål.

– Tyvärr donerade vi 2–1 målet efter ett missförstånd mellan målvakten och mittbackarna. Men i övrigt tycker jag inte att vi hade några större problem, säger Mohamed.

EIF har den här säsongen visat att man kämpar till det bittra slutet trots att det ibland kan vara ordentlig uppförsbacke. Tränaren Xatart gjorde några spelarbyten – b la kom Abdoulaye Kante in på mittfältet i stället för August Björklund.

Och det skulle visa sig bli ett lyckat drag. Simon Lindholm och Artur Atarah var med i förarbetet när Kante blev inne i straffområdet frispelad och kunde dundra in 2–2 (86 min.) – en poäng var räddad.

En besvikelse i KPV-lägret, men heller ingen större glädje i EIF-kabyssen.

För EIF blir det några dagar vila innan man reser till Kotka för att på onsdag möta ligalaget KTP.

– På måndag är vi tillbaka på jobbet igen. Vi börjar koncentrera oss för cupmatchen. Vi reser inte till Kotka bara för att matchen ska spelas. Vi tar den på fullaste allvar, säger Fahad Mohamed.

Publiksiffran var inte illa – 763 betalande åskådare en härlig sommarkväll. Fortsätter den andra rundan i samma stil blir hösten kanske inte så gråruskig?

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Västnyland

Västra Nyland

Åbo Underrättelser

Ruutu bästa lägen i matchen

Presskkonferens

Rösta på matchens lirare