EIF ett steg närmare 10 000 euro

Adam Larsson sköt EIF ett steg närmare finalen i Ettans cup. Följande match den 12 mars blir en riktig godbit. Då kommer TPS från Åbo på besök – det blir en semifinal med sting. Segraren i Ettans cup kvitterar 10 000 euro i prispengar. Tvåan får nöja sig med 3 000 euro.

– Oj oj. Det är lång väg kvar till den summan, säger tränaren Mikko Manninen.

EIF vann över KPV från Karleby i kvartsfinalen med 1-0 (0-0) och är hittills obesegrad i Ettans cup. Matchen spelade i Grankulla inomhushall på grund av att EIF, Raseborg, vintertid saknar en fullstor inomhushall.

– Vi får försöka komprimera formen tills vi får spela på hemmaplan. Visst är det tråkigt att vi måste spela hemmamatcherna i cupen på en annan ort.

Adam Larsson från Sverige ser ut att bli en riktigt supervärvning. I de tidigare cup-matcherna har han varje gång nätat. Och gjorde inte heller den här gången någon besviken.

Valdrin Rashica får bollen ute på vänsterkant. Spelar snett in mot mitten där Xhevdet Gela finns. Och Gela spelar som vanligt klokt. Ser Larsson i mitten framför målet och skickar bollen dit. Svensken är rena plågan innanför straffområdet. Han behöver inte mycket utrymme för att placera bollen i bortre hörnet, 1-0 (67 min.).

EIF inledde riktigt bra i andra halvlek. Och fram till Adam Larssons mål spelade ”de grönvita” både disciplinerat och kontrollerat. KPV hade mera hand om spelet, men lyckades inte skapa några farligheter alls.

– Jag tycker att i första halvlek var spelet rätt jämnt. I den andra skapade vi bra med lägen. Och såg till att KPV inte fick några farligheter framför vårt mål.

Försvarslinjen ser ut att bli stark. Yossin Daoussi ute på högerkanten. Bruno Miquel och Iiro Aijö i mitten och Oliver Pettersson ute till vänster höll bra klass. Bruno Miquel är tufft mittback och tar inte några risker. Hellre rensa ordentligt undan bollen än att trasslar till situationerna, bra i luftduellerna och hård i närkamperna. Och uppspelet går också bra. Daoussi är också bra i offensiven och Pettersson trivs bra, oberoende av position – en allround spelare.

Mittfältet från höger med Stanislav Efimov, Xhevdet Gela, Oskari Sallinen, Simo Lindholm är konditionsstarkt. Åtminstone Sallinen och Lindholm sliter hårt. Lindholm kämpar onekligen om en plats på mittplanen. Så länge han var på banan skötte han sig bra. Gela är balansspelaren som behövs bland slitvargarna och Efimov är eminent framspelare.

Rashica uppe i anfallet var en av planens bästa spelare. Och Adam Larsson tar sin defensiva roll på allvar. Rashica har en kanske lite kantig spelstil. Men han spelar eftertänksamt. EIF har så här långt på säsongen skött konditionen och fysiken bra – ett konditions- och fysiskt svagare lag hade fått det tufft mot KPV.

EIF saknade William Lindqvist, Alexander Forsström (skadade) och Karl Madianga (sjuk). Med alla spelare med breddar det truppen och på träningarna blir det kamp om platserna i laget.

I första halvlek kunde EIF möjligen haft en straff. Adam Larsson protesterade kraftig och fick en varning. Domaren Jari Järvinen visade på hörna.

EIF ser ut att den här säsongen spela ett mera rätlinjigt anfallsspel. Mot KPV var det inte så mycket spel i djupled bakåt eller i sidled. Närkamperna är tuffa. Och EIF får vara på sin vakt. Med samma intensitet som i matchen mot KPV kan gula kort dugga tätt – med avstängningar som följd.

Curringa Kyle i KPV fick rött kort (90+5).

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Västnyland

Västra Nyland

Matchen presenterades av: