EIF fick bra start i cupen – 3-1

Ekenäs IF fick en bra start i premiären i Ettans cup, som är bara för lagen i division-I. I matchen mot nykomlingen Pargas IF vann “”de grönvita” med 3 – 1 (3 – 1). Matchen spelades i fotbollshallen i Nummela på grund av att Ekenäs IF saknar fullstor inomhushall. På grund av det ger man vintertid kommande motståndarna respit.

EIF fick också i den här matchen, precis som i två tidigare träningsmatcher, en kanonstart. Redan efter två minuter spel låg bollen i Pargas IF:s mål. Målskytt Oskari Sallinen.

EIF:s tre målgörare Adam Larsson, Stanislav Efimov och Oskari Sallinen

Men så hände det som inte skall få hända. Pargas IF fick hörna och kunde kvittera till 1 – 1. Målskytt Matias Lahti. Det här är ”de grönvitas” tredje kamp där motståndaren gör mål efter hörna.

– Det här en sak jag inte kan vara nöjd med, säger tränaren Mikko Manninen.

I andra halvlek pressade Piffen EIF högt upp i egen anfallszon, utan att dock kunna skapa några större farligheter.

– Jag tycker att vi vissa stunder hade riktigt bra spel. Men helheten saknas fortfarande. Men vi skall också komma ihåg att vi bara är inne i februari. Anfallsmässigt går det si så där. Hittills har vi gjort våra mål från fasta situationer.

Karl Madianga från Frankrike saknades i matchen. Han är på väg tillbaka med sitt flyttlass.

Adam Larsson i anfallet fortsätter att spela starkt. Han gjorde 2 – 1 (24 min.) Tränaren är nöjd med hans insats.

– Han är redan i bra form och vass framåt, men tar också defensiven riktigt bra. Mot Pargas såg han efter ett bra genombrott till att Kassim Aidara fick rött kort. Det känns bra att han en sådan spelare i truppen.

EIF gjorde tre byten. Arttu Sivonen, Simon Lindholm och Jacob Gottberg kom in. Ut: Stanislav Efimov, Oskari Sallinen och Alexander Forssström.

EIF:s följande match i cupen spelas borta i Åbo mot TPS den 12 februari.