EIF förlorade klart mot HIFK

Ekenäs IF:s fotbollsmannar förlorade klart i träningsmatchen borta mot Helsingfors IFK. Hemmalaget vann 3–0 (1–0). HIFK gjorde två snabba mål i början av första och andra halvlek. Matchen spelade sent på lördagskvällen i Tali Idrottshall.

– Vi måste vara mera alerta genast i början av matchen. Nu gjorde HIFK både 1–0 och 2–0 genast i början av vardera halvleken, säger EIF:S mittback William Lindqvist.

EIF inledde med Gerson Lima i målet. Utespelare Tabi Manga, William Lindqvist, Simon Lindholm, August Björklund, Jeannot Esau, Abdoulaye Kante, Alexander Leksell, Tobias Fagerström, Salomo Ojala, Stanislav Efimov.

Bytesspelare, Ramilson Almeida (målvakt), Oliver Estlander, Fahad Muhamed, Castor Westerholm, Artur Atarah, Roni Pietsalo, Hiski Sundholm.

EIF gjorde byten både i paus och i slutet av andra halvlek. Alla som var med i truppen fick bra med speltid.

Lindqvist säger att matchen inte bjöd på något direkt toppspel. EIF hade sina stunder och skapade en del lägen som det kunde ha blivit mål på.

– Ett par mål borde vi ha mäktat med, säger Lindqvist.

Han säger att EIF ännu har en hel del att förbättra i sitt spel. Både anfalls- och försvarsmässigt. Och det återstår bara drygt en månad innan serien kör igång.