EIF förstärker med ”brasse”

EIF:s sportchef Peter Haglund förstärker så här dan före dan före julafton laget med Bruno Miguel, 25 år från Brasilien. Han är, 188 cm i strumplästen, han spelar som mittback, men kan även spela defensiv mittfältsspelare och har senast spelat för FC Van i den högsta serien i Armeninen. Samma klubb som Stanislav Efimov spelat för.

– Jag hade en bra säsong under mitt första besök i Europa. Det gjorde tydligen att jag uppmärksammades i ett större sammanhang. Och så landar jag i en klubb som EIF, säger Bruno Miquel de Jesus Miranda.

Det är inte den första brassen EIF har i sitt lag. När ”de grönvita” spelade i division-II hade man ytterbacken Thiago Moura, som charmerade anhängarna med sina skruvade finurliga frisparkar. Och så har man också haft Lucas Kaufmann i sitt led. Idag en av de bästa mittfältsspelarna i fotbollsligan. Han spelar för FC Honka från Esbo.

Men allt som allt har EIF haft fem till sex spelare från Brasilien i sitt led.

– Jag spelar alltid för att vinna matcherna och vill spela för ett vinnande lag. Jag vill vara med och hjälpa EIF i projektet Veikkausliiga 22.

Han säger att FC Van i Armenien var villigt att förlänga kontraktet, hade gärna sett att ytterligare fortsätta en säsong till.

– Tillsammans med min manager tyckte vi ändå att det var bättre att flytta till Finland och EIF. Jag ser fram emot att komma till klubben, säger Miquel.

Miguel anländer till Finland i mitten av januari. När han skall berätta om vädret i Brasilien, i Sao Paolo, skickar han i stället en solig bild från beachen.

– ”Yeeyee”

– Jag är redo för vad som helst, alla utmaningar. Jag spelar som proffs. Det är mitt jobb att träna och spela och inte att gnälla, säger Miquel.

Det här är EIF:s elfte spelarkontrakt för den kommande säsongen. Plus fyra egna ungdomar som lyfts in i träningsringen.

– Det känns bra att kunna leverera anhängarna en julklapp, säger Haglund.

Ducca Nyman