EIF förstärker med Henri Malundama

Henri Malundama, 28 år och 1,77 cm lång, som senast spelade för Valkeakosken Haka  förstärker EIF:s försvarslinje. Han är vänsterfotad och spelar ytter- eller wingback. Malundama har spelat närmare hundra ligamatcher för FC Haka.

– Jag letade efter någonting nytt och spännande och så kommer EIF helt passligt emot. Jag har tidigare spelat mot EIF och känner en aning till staden och klubben, säger Malundama.

Han är född i Tammerfors i Finland och talar flytande finska och engelska. Malundama har studerat till merkonom, men det är för tillfället fotboll som gäller. Hans pappa kommer från Kamerun och mamma från Kongo.

Själv är han alltså född i Finland och har finländskt pass.

Malundama är glad, öppen, en spelare med glimten i ögat, och är beredd att ”vända på planens alla stenar “ för att laget skall nå framgång.

– Jag tycker det är bra att EIF håller ihop fjolårslaget. Och jag gillar den fotboll EIF spelar. Jag vet att kamratandan är bra i laget och min kompis Salomo Ojala har berättat en hel del om jobbet och sammanhållning i klubben. Den lär vara någonting i hästväg, säger Malundama.

Malundama har också representerat tammerforsklubbarna Ilves och TPV (lån) samt AC Kajaani (lån). Fostrarklubben är Kisatoverit.

Sportchef Peter Haglund säger att det är bra att EIF får en rutinerad ligaspelare till i truppen.

Malundama har också spelat tre kamper för U15-landslaget i Finland och har också provspelat för Blackburn Rovers, som 2010 spelade i ligan (idag premier league) i England.

– Jag var ung, och var där en vecka på try-out. Men det var banne mig tufft, säger Malundama.

Han säger att han aldrig tidigare haft en tränare från Spanien. Men vet att EIF har Gabri Xatart som boss.

– Det passar mig. Och jag har bara hört bra om honom. Det kommer att bli spännande.

Han kan inte säga så mycket om framtiden.

– Jag hoppas få speltid och att jag tillsammans med EIF gör en bra säsong.

Spelare i nuläge med klara kontrakt 2024:

Alexander Leksell, Stanislav Efimov, Simon Lindholm, Roni Pietsalo, Joel Lehtonen, Ramilson Almeida, Tobias Fagerström, Tiemoko Fofana, Noah Lundström, William Lindqvist, August Björklund, Fahad Mohamed, Kofi Adu, Arttu Sivonen, Jacob Gottberg, Salomo Ojala, Lucas Forsten-Kaufmann, Väinö Vehkonen, Henri Malundama, Emil Pallas.

Ducca Nyman