EIF fortsätter jakten på topp sex

Ekenäs IF:s fotbollsmannar i Ettan har just nu bara ett mål för ögonen. När grundserien om några veckor är avklarad skall laget vara med bland de sex främsta lagen. Allt annat är en stor besvikelse.

Alexander Forsström i EIF:s backlinje är en av spelarna som är med och anför laget i den tuffa kampen. Han fick sin chans när brasilianaren Bruno Miquel blev långtidsskadad – och han bokstavligen tog den!

Forsström slår definitivt redan här fast svaret en viktig fråga inför veckoslutets hemmamatch mot bottenlaget Pargas IF.

 Bottenlag (?). Risk för underskattning?

– Hela laget och tränaren har allvarligt diskuterat kommande kamp. Alla har klart för sig vad som gäller. Någon risk för att underskatta Pargas IF finns inte.

Han betonar finns inte.

– I själva verket är ”Piffen” ett bra lag trots att det sladdar i tabellen.

Forsström har spelat hela tiden stabilt och i de senaste matcherna varit en av de tongivande spelarna på planen. Bruno Miquel har sedermera återvänt från sjukstugan, likaså William Lindqvist. Backbesättningen är för närvarande stabil.

EIF har också under nye tränaren Filipe inlett riktigt starkt jakten på topp sex. Spelet är jämfört med från tidigare nu på en helt annan nivå. Seger hemma över topplaget KTP från Kotka och oavgjort borta mot MP har gett fyra poäng av sex möjliga. Mot MP hade man segern som i en liten ask. Men…

– Mot KTP gjorde vi defensivt kanske hittills säsongens bästa match. Vi spelade så kompakt det bara gick. Vi utnyttjade i anfallet våra lägen, spelade som ett lag skall göra, säger Alexander Forsström.

Han är lite försiktig i analysen från S:t Michel-matchen. Och säger vidare att EIF ledde två gånger, men släppte sedan in två pytsar.

– Jag tycker att vi hade otur där. Det var olyckligt. Ett självmål och ett på straff. Det finns saker vi måste förbättra, spela smartare när vi leder, säger Forsström.

Han säger att skillnaden från matcherna, KTP och MP är att MP hann förbereda sig bättre än KTP. Kotkalaget visste inte riktigt vad som väntade.

– Jag tycker att vi var det bästa laget. Men MP spelade smart och utnyttjade några situationer bra. Men de två senaste matcherna under nye tränaren Filipe har känts riktigt bra. Fyra poäng på två matcher är helt okay.

Han säger att under veckoslutet finns inte annat som gäller än tre poäng. På tisdagens träning efter MP-matchen var det lite lugnare tempo. Men på onsdagen var det fullt ös.

– Vi har satsat mycket  på den defensiva delen. Vi skall försöka hålla det egna målet rent från påhälsning. Vi kunde ha gjort det också i S:t Michel. Men två olyckliga mål spräckte drömmen.

I vårens första match i Pargas ledde hemmalaget 2–0 innan EIF vaknade och vände på steken. Men efter det har mycket hänt.

– Jo, tränarbytet är en sak. Och nu tycker jag att vi har en klarare spelidé. Jag tror vi nu är mycket bättre förberedda än på våren. Jag tror vi kommer att göra en riktigt bra match.

Forsström säger att man inte kan tala om ett bottenlag hur gärna man än skulle vilja göra det.

– Piffen spelar inte med långa bollar. Snarare har de ett bra lagspel och har ett par skickliga spelare. Vi får inte underskatta dem. Det bara inte går, säger Alexander Forsström.

Matchen på Centrumplan mot Pargas IF börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: