EIF fortsätter på sverigespåret: Adam Larsson förstärker anfallet

Ekenäs IF:s sportchef Peter Haglund fortsätter på sverigespåret. I fjol hade man André Österholm från allsvenska laget Sirius IF. I år kommer Adam Larsson, 22 år, från Superettan AFC Eskilstuna. Larsson kan spela i anfallet på alla offensiva platser.

– Det här blir en spännande utmaning, säger Larsson.

Han är inte alls orolig för att ta steget från svensk- till finländsk fotboll . Det är trots allt ändå lite skillnad på en klubb i Superettan i Sverige och division-I i Finland?

– Men när jag hörde om EIF:s ambition av Peter Haglund blev läget annorlunda. Jag vet inte mycket om finländsk fotboll. Men det skall bli spännande att komma till Ekenäs för att spela.

Larsson lånas ut hela säsongen från AFC Eskilstuna. Han anländer på söndag då han ansluter sig till truppen. Förutom Eskilstuna har han också under de senaste säsongerna spelat bl a för Åtvidaberg och Linköping City. Trots sin ringa ålder har han lirat 21 kamper i Superettan.

– Jag bad min agent att ha koll på läget också utanför Sverige. Och så dyker den här klubben upp. Jag ser fram emot att komma till Ekenäs, säger Adam Larsson.

Ducca Nyman