EIF hänger med på avancemangtåget

Det går knaggligt för Ekenäs IF i herrettan. Laget är ändå med på avancemangtåget till Veikkausliiga. Men i fortsättningen är chanserna teoretiska. Femton poäng står ännu på spel och möjlighet till en andra plats finns. I den sista matchen i grundserien fick EIF trots en bra upphämtning i andra halvlek ändå se poängen åka iväg till Vasa. VPS vann 3-2 (2-0) efter en dramatisk händelse på planen.

Valdrin Rashica sägnade i en rätt oskyldig duell plötslig ned på planen. Han hade till synes svårt att få luft och lyckligtvis fanns en läkare bland publiken, som snabbt kunde skynda till hjälp. Rashica bars på bår av planen, ambulans tillkallades och efter matchens slut var Rashica vid fullt medvetande.

Stanislav Efimov gör 1 – 2 i den 70 min

VPS var i 70 minuter det bästa laget på banan. EIF hade svårt att få spelet att stämma, medan gästerna spelade klokt, höll bollen bra inom laget, hade kontroll över spelet och kanske också lite tur med vid första målet.

EIF skulle öppna spelet via inspark, men gjorde det så illa att hala Steven Morrissey han emellan och nappade bollen åt sig och kunde placera den i tomt mål. Det är inte första gången EIF bjuder på sådana här lägen.

– Det är sådant som händer i fotboll även om det inte borde få göra det. Vi borde ha reagerat bättre efter att VPS tog ledningen. Men tyvärr hade vi inte en sådan dag i den här matchen, säger Akseli Ollila.

VPS 2-0 (34 min.) var snyggt, men också en liten tabbe i förvaret. Sebastian Strandvall kom fri till höger när EIF-mittfältet blev överspelat . Strandvalls inlägg hittade Kalle Multanen vid bortre stolpen och han kunde otagbart nicka in bollen bakom Mehdi.

I det här skedet såg det dystert ut. Men EIF är ett lag som sällan kastar yxan i sjön. Och så var det också nu. Tränaren Santesmases gjorde ett dubbelbyte. Zacke Ekström och Simo Lindholm kom ut. André Österholm och Akseli Ollila kom in och plötsligt blev det liv i EIF:s anfallsspel.

Valdrin Rashica gör 2 – 2 i den 71 minuten

Hemmalaget behövde bara en minut på sig för att kvittera. Först gjorde Stanislav Efimiov 1-2 (70 min.). Ett riktigt snyggt mål av den eminente mittfältsspelaren. Och så stod han för passningen till 2-2 (71 min.) där Rashica dundrade in bollen i nätmaskorna – EIF var med i matchen igen.

Men det skulle inte bli delad poäng.

Steven Morrissey fanns långt ute på högerkanten och fick bollen. Han skickade in den framför EIF:s mål och där fanns Aleksi Pahkasalo rätt placerad och kunde göra segermålet, 3-2 (77 min.). Ridå – efter en bra upphämtning i andra halvlek.

– Vi gjorde en usel första halvlek. Sedan gör vi i andra halvlek 2-2 och så långt gick det bra. Men så får motståndaren en chans att göra segermålet. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. På något sätt räckte vi inte till den här gången, säger Akseli Ollila.

EIF jagade på slutet kvittering, men VPS höll emot bra. Över 700 betalande åskådare följde matchen.