EIF i hård motvind – förlust på Åland

Ekenäs IF har i de tre senaste matcherna haft ordentlig motvind. Först 3 – 0 förlust på Centrumplan mot TPS i semifinalen i Ettans cup, sedan 3 – 0 i träningsmatchen mot FC Haka från Valkeakoski och nu mot IFK Mariehamn 3 – 1 (3 – 0) förlust i hård vind.

EIF har för närvarande två spelare på tryout. Predea Manounou från Frankrike och Kevin Moihedja från Komorerna, en ö utanför östra Afrika. Han har senast spelat i Rumänien, men också i Belgien.

– Det är lite svårt att i det här skedet säga något definitivt om spelarna. Båda visar bra takter. Moihedja kom så sent som på fredagen, och nu fick Manounou en timme speltid. Men tiden får utvisa hur fortsättningen blir, säger tränaren Mikko Manninen.

Hemmalaget gick under en halvtimmes spel snabbt till 3 – 0 efter mål av Eero Tamminen 1 – 0 (1 min.), De 2 – 0, (10 min.) och Patrik Rantanen 3 – 0 (20 min.). EIF reducering gjordes i slutskedet av Adam Larsson 3 – 1 (87 min.).

EIF fick i första halvlek ett mål underkänt och hade sedan också en boll som träffade under tvärslån.

EIF-tränaren säger att laget inte var helt vaket i början. Gästerna fick inleda i motvind och det inverkade också en hel del.

– I andra halvlek fick vi vinden i ryggen och ett klart bättre grepp om spelet. Men vi får ta IFK Mariehamns tre mål på vårt konto. Det grämer och där måste vi skärpa oss. Jag kan inte vara nöjd med den här insatsen, säger Manninen.

EIF får sakta men säkert de skadade spelarna tillbaka. Nu kunder William Lindqvist efter längre tids skada medverka. Också Yassin Daoussi var tillbaka i försvarslinjen.

Om en vecka möter EIF på Centrumplan JäPS från Träskända i sin sista träningsmatch innan seriespelet börjar. JäPS är nykomlingen den här säsongen i Ettan.