EIF ikoner fixade seger – två röda kort

EIF-ikonerna William Lindqvist och lagkapten Zacke Ekström ordnade tre poäng i bortamatchen mot PK-35 i Rönnbacka. Och det i en match som nästan innehöll allt – dramatik, men ingen direkt stor underhållning. Men segern 3 – 2 (0 – 1), först med nio- senare med åtta man värmer desto skönare.

– Jaha. Vad skall jag riktigt säga. Jag har aldrig tidigare varit med om en sådan här kamp. Jag är fortfarande lätt chockad, säger lagkapten Zacke Ekström.

Och tillägger.

– Du får gärna skriva att William Lindqvist är en av våra lite ovanliga målskyttar. Men jag brukar ju då och då förekomma i målprotokollet.

Och fortsätter:

– Jag måste säga att det var starkt gjort av hela laget att komma igen efter PK:s ledningsmål, både 1 – 0 och 2 – 1. Ingen som var inne på banan gav upp. Ingen. Det var kamp.

Det andra röda kortet togs av Jarkko Heimonen, som med handen räddade på mållinjen ett givet PK-mål. Heimonen hade redan en varning under. Straffen som följde sköt Muzinga skyhögt över målet – och dit flög förmodligen också en poäng. Men Heimonen räddade segern!

Det första röda kortet tog försvararen Tuukka Andberg i första halvlek (42 min.) efter en stenhård tacklingen. Domaren Simami Pelman tvekade inte en sekund. Och så mycket finns det väl inte att säga om domslutet? Men redan här såg det verkligt dystert ut.

För att inte tala om inledningen. Redan i 14 minuten slog inte EIF:s offsidefälla igen. Adam i PK kom helt fri, men Mehdi gjorde först en fotparad, men returen hamnade hos Eetu Puro, som lyfte bollen över EIF-försvaret in i tom bur, 1 – 0 (14 min).

EIF fick i andra halvlek möblera om i försvarslinjen. Oliver Pettersson kom in som mittback tillsammans med William Lindqvist. Akseli Ollila fick kliva av banan. Pettersson är redan i det här skedet en garvad försvarare.

Men dagens EIF är positivt sagt ett märkligt lag. Trots nio man, senare åtta, gav man inte slaget förlorat. Och kvitteringen 1 – 1 (50 min.) är lite plåster på såren. Jarkko Heimonen och Juuso Liukkonen spelade bra ute på högerkanten. Liukkonen slog ett inlägg och Olli Jakonen fanns bra inne i boxen, men missade lite bollen. Men den träffade i stället en PK-försvarare och damp in i målet. Det såg lite bättre ut.

Men det skulle bli värre.

Mehdi missade ett uppspel till Stanislav Efimov. En PK-spelare hann emellan, kom fri men fälldes av Mehdi, som fick varning, Och straff till PK. Muzinga slog den säkert, 2-1. I fortsättning reparerade Mehdi straffen och stod för en stabil insats.

Och fortsättningen vill säkert PK glömma.

EIF fick hörna från vänster. Och i en klunga inne i boxen stod William Lindqvist omarkerad och fick bollen som på bricka – han klippte till med sin känsliga fina vänsterdoja och kvitteringen var ett faktum. 2 – 2 (59 min.).

Det blev värre för hemmalaget…

André Österholm kom in i stället för Olli Jakonen. Och Österholm hann inte vara många sekunder på plan innan han spelade fram Zacke Ekström till segermålet. Det var snyggt. Och Ekströms vänsterskott satt uppe i högra krysset, 3 – 2 (78 min.). Ekström brukar inte bjuda på onödigt krusiduller – det är raka rör direkt.

Och sedan blev det en lång pina för EIF. De sista tio minuterna var det kamp. EIF rensade alla bollar som kom in framför målet. Något spel var det inte fråga om – men kamp. Jo minsann!

– En sådan här seger betyder mycket för hela laget. Men om inte förr så fick nu vi tydligt bevis på vad det betyder att ha en bred trupp. Trots åtta man, byten och tio besvärliga sista minuter – och vi håller så länge tätt. Det känns otroligt bra, säger Ekström.

EIF följande match spelas den 29 maj och då kommer MuSa från Björneborg på besök. EIF för klara sig utan Tuukka Andberg och Jarkko Heimonen. Matchen börjar kl. 17.00.