EIF kraschlandade mot JäPS – 0–3

Ekenäs IF spelare hade en synnerligen usel dag på jobbet i Ettans match mot JäPS. Det gästande laget hade en bra dag, spelade ut EIF efter alla konstens regler och vann 3–0 (1–0). Det är länge sedan hemmalaget bjudit på så här uselt spel.

– Det är klart att jag är besviken. Framför allt på sättet som vi genomförde matchen. Vi gick med i motståndarens tempo. Vi vågade inte spela bollen när vi hade den. I stället blev det en hop höga lyror, säger tränaren Mikko Manninen.

Han säger att EIF försvarade uselt. Och när laget kom över halva plan förlorade man bollen, blev efter och var tvunget att göra fel.

– Vi hade massor av frispark mot oss. Och bara för att vi förlorade bollen och sedan när vi försökte reparera misstagen blev vi på efterkälke. Så kom också straffen – först förlorar vi bollen och gör sedan regelfel innanför straffområdet.

EIF har förlorat Adam Larsson till Ilves i Tammerfors. Manninen säger att det nog inte beror på att en spelare lämnat och att spelet på grund av det kraschar.

– När Valdrin Rashica på grund av skada måste tidigt stiga av planen förlorade vi en del effektivitet. Jakob Gottberg ersatte, men han fullgör för närvarande sin militärtjänst i Dragsvik och inte hunnit träna med oss, I övrigt hade vi en väldigt tunn bytersbänk idag, säger Manninen.

Han säger att EIF var uselt.

– Vi vågade inte spela vårt eget spel idag.

Xhevdet Gela kom in i andra halvlek och försökte styra upp spelet, Men tyvärr. Effekten uteblev.

– Nu måste vi som lag reagera snabbt. Serien är jämn och vi förlorar tre poäng. Vi måste analysera misstagen, rätta till felen och snabbt gå vidare, säger Gela.

Oliver Pettersson slet i försvarslinjen. Han kanske lägger fingret på en öm punkt när han säger.

– Vi har usel kvalitet i allt vi gör. Vi har inget hjärta med i spelet. Vi spelade inte som lag, ställde inte upp för varandra, vi ville inte vinna. Det ville däremot JäPS.

Han säger att JäPS använde sin styrka rätt. Vi hade ingen identitet i vårt spel. Vi måste kämpa ordentligt. Och gör vi inte det blir det heller ingenting.

– Vi spelar uselt, gör inte några mål släpper i stället in tre lätta mål i matchen. Vi måste försvara bättre. Idag gav vi motståndaren alltför många fasta situationer.

JäPS tog ledningen riktigt i slutet av första halvlek. Iiro Äijö fäller en JäPS-spelare innanför straffområdet och domaren visar straff. Alexi Ristola gör inget misstag – 1–0 (45 min).

I andra halvlek ökar Antti Ulmanen till 2–0 (50 min). Han drar på ett hårt skott och bollen ser ut att träffa någon av EIF:s försvarsspelares ben och går in i buren. Doft av självmål? Men Ulmanen antecknas som målskytt.

Och 3–0 (69 min) nickas in av Alieu Ceesaey efter inlägg från vänster av Reza Heidari. Två f d EIF spelare Ulmanen och Heidari och en f d BK-spelare Ceesaey är med och sänker EIF.

Betalande publik: 476.

EIF följande match spelas den 23 juli borta mot PK-35 i Rönnbacka. Matchen börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

YLE Västnyland

Vätra Nyland

Åbo Underrättelser

Rösta på matchens lirare

Presskonferens

JäPS matchrapport

Matchen presenterades av: