EIF likt en gås – nya tag mot PK-35

Ekenäs IF blev förnedrat i senaste omgång av Ettans nykomling JäPS från Träskända. Förlusten 1 – 0 svider i skinnet. Men lagledningen, spelarna, försöker likt en gås, om man häller vatten över den, skakar den bara av sig det, och fortsätter som ingenting hänt. Nya rappa tag gäller på Centrumplan mot PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors.

Det gästande laget har inte heller haft någon bra inledning i Ettan. Laget ligger efter fyra omgång sist i tabellen.

Mittfältsspelaren Xhevedt Gela har under försäsongen haft det tufft. Skador har irriterat och han har bara hittills i seriematcherna gjort några sporadiska inhopp. Nu ser ändå skadeproblemet ut att vara över.

– Hela senaste vecka har jag normalt kunnat träna. Det är en tid sedan senast. Allt borde ligga bakom. Nu känns det riktigt bra, säger Gela.

Trots att Gela varit skadad har han funnits med i truppen och på bänken. Han har på nära håll levt med laget och fungerat smått som ett bollplank åt tränaren Mikko Manninen.

Efter den senaste förlusten borta i Träskända säger Gela att stämningen trots allt är bra i truppen.

– Alla vet nog vad som hände och har helt säkert den sista tredjedelen i matchen i minnet. Av någon underlig anledning fick vi inte bollen i mål. Vi skapade chanser och inte spelade vi direkt uselt. Vi alla vet nog att vi borde ha vunnit. Och det måste vi göra om vi skall vara ett topplag.

Gela säger att matchen mot PK är viktig. Det är hemmamatch och alla vill så snabbt som möjligt glömma debaclet i Träskända.

– Vi vill vinna. Vi vill snabbt tillbaka i vinnarspåret igen.

EIF har mittbacken Bruno Miquel är långtidsskada (borta minst ett par månader) – också William Lindqvist.

– Vi har inte någonting annat än seger i våra tankar.

Gela säger att visst har spelet framför allt i den senaste matchen inte varit direkt bra.

– Men laget är inte så uselt som resultaten.

Han säger att insatserna i matcherna har lite varierat. Den första matchen mot TPS var usel. EIF fick ingenting uträttat. Men sedan har det blivit stabilare.

– Vi är alla i truppen överens att mot JäPS borde det ha blivit seger. Men klart är att vi i fortsättningen måste bli bättre i vårt spel. De övriga lagen blir det säkert också.

Han säger att det ändå finns mera ljusglimtar än mörka stunder. Gela säger att man måste få hela insatsen att mera plana ut – jämnhet i helheten.

EIF tränaren Mikko Manninen har på grund av skador också från match till match tvingats laborera med och i laguppställningen.

– Så är det. Men viktigast är ändå att inte vårt spelsystem påverkas.

Gela säger att jämfört med de senaste säsongerna har EIF:s spel den här säsongen blivit mer rätlinjigt.

– Vi försökte spelade över mittfältet med bollen längs marken. Nu spelar vi ibland med långa bollar upp bakom motståndarnas första linje. Och det har inte så stor betydelse bara det leder till resultat, viktiga poäng.

Han säger att alla inom laget redan känner varandra så bra att det inte borde inverka på helheten i matcherna.

– Vi måste först och främst komma ihåg att matcherna varar i 90 minuter. Och vi måste få rytmiken mera balanserad och inte genast under den första halvtimmen bara rusa iväg som vilda hästar.

Matchen på Centrumplan mot PK-35 börjar kl. 17.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av: