EIF ned på jorden – SJK vann 3–1

Ekenäs IF fick ge sig i Seinäjoki. Hemmalaget, SJK, vann 3–1 (1–1). EIF:s mål gjordes av Fofana, som debuterade för säsongen. Och det var ett riktigt snyggt mål efter hörna. Men det blev också en klen tröst.

SJK tog ledningen redan efter 16 minuter. Rasmus Karjalainen fick rätt omarkerad sätta in bollen bakom Ramilson Almeida i EIF-målet. Och redan innan SJK:s ledningsmål hade Almeida gjort två viktiga räddningar – målet hängde nog smått i luften.

Men EIF reagerade riktigt bra. Och 20 minuter senare stod det 1–1 på anslagstavlan. Joel Lehtonen lade upp en hörna från höger. Och ur klungan framför SJK-målet fanns Fofana på rätt plats. Och på volley smällde han in 1–1 (36 min.)

I andra halvlek tog SJK över alltmer av spelet och EIF hade svårt att skapa lägen. Matchen stördes också av en ordentlig hagelskur. SJK kunde också avgjort matchen tidigare, men Kalle Katz stod bra placerad och kunde rädda på mållinjen.

Pyry Hannola gjorde 2–1 (50 min.) efter ett välplacerat skott, strax utanför sexton meter. Helt otagbart för Almeida.

EIF kastade inte yxan i sjön utan började jaga kvittering. Och då går det ofta som brukar gå. Motståndaren gör en kontring och avgör.

SJK kom i anfallet loss på sin vänsterkant och Tuomas Kaukua spelade Jaime Moreno fri framför EIF-buren. Det var bara att styra in bollen i nätmaskorna – 3–1 (90+1 min).

– Det är klart att vi är besvikna efter en förlust. Vi spelade den här gången inte så bra. Och åt målen fanns inte så mycket att göra, säger målvakten Ramilson Almeida.

Joel Lehtonen på högerkanten i försvarslinjen stod än en gång på passningen till kvittering. Och det är inte hans första assist den här säsongen.

– Visst kändes det fint när Fofana kvitterade. Och före det vågade vi spela rätt modigt. Men sedan gjorde vi det svårt för oss, säger Lehtonen.

Han säger att inledningen, och den första kvarten i andra halvlek, var usel. EIF spelade slarvigt och bjöd på den del lägen.

– Det är klart att den här förlusten svider i skinnet. Stämningen efter matchen är inte riktigt den bästa. Men så här är det i fotboll.

EIF:s följande match spelas redan på söndag. Och då är det en kamp i den finländska cupen, femte omgången där EIF möter Pallopojat i Helsingfors. Matchen börjar kl. 18.00.

Och efter den är det dags för seriematch på Ekenäs Sparbank Arena. Då kommer IFK Mariehamn på besök. Matchen börjar kl. 21.00.