EIF nöjer sig inte med en poäng i Rovaniemi

Ekenäs IF:s tränare Guillem Santesmases har återhämtat sig efter poängtappet i matchen mot MuSa där det på Centrumplan blev ”bara” 2-2.

Mot RoPS i Rovaniemi är han mer än stridslysten. Och EIF går inte in för att spela för en poäng – det är seger, tre poäng och ingenting annat som gäller.

– RoPS är ett av seriens bästa lag. Och laget har två förluster under, vilket gör dem dubbelt så farliga. Det är vi medvetna om. Men vi reser (flyger) inte upp till polcirkeln bara för att ta en poäng, säger Santesmases.

Efter det oavgjorda resultatet mot MuSa var det inte några glada miner i EIF-lägret. Resultatet kändes som förlust. Santesmases säger att precis alla efteråt var besvikna.

– Om du spelar uselt och förlorar kan jag acceptera. Men om du spelar bra, gör allt rätt och har matchen fullständigt under kontroll och tappar ändå två poäng. Då känns det skit.

– Vi hade alla chanser att punktera matchen mot MuSa. Så som vi spelade i den kampen – vi var vassare i alla moment, vi var på planen det bästa laget och det vill vi också vara mot RoPS. Det skall vi ta med oss till Rovaniemi.

Santesmases säger att det här laget, de här spelarna är så inställda på att vinna alla matcher, accepterar ingenting annat. Och därför känns ett poängtapp hårt. Men MuSa-matchen är lagd till handlingarna.

– RoPS har i laget en bra mix, med både unga och lite rutinerade spelare.
Det är vi medvetna om. Men som sagt. Vi reser inte hela vägen till Rovaniemi för att ta en poäng.

Anfallsspelaren Olli Jakonen har i de två senaste matcherna fått starta i öppningselvan. Och spelet har varit bra. Han är också besviken efter matchen mot MuSa.

– Inget snack om den saken. Vi gjorde det misstaget att vi lät MuSa komma in i våra huvuden. Vi gick helt enkelt med i deras tempo. Och att låta motståndaren psyka en sådär är rena katastrofen. Vi behärskade matchen, klarade av att göra våra saker rätt. Och ändå blev det poängtapp. Surt sa räven om rönnbären, säger Jakonen.

Han säger att kampen om speltid är tuff. Men nu när EIF spelar på topp med två anfallsspelare, Juuso Liukkonen och Jakonen, är läget lite lättare, lite annorlunda.

– Jag tycker ändå att jag försvarar min plats.

Jakonen säger att trots att EIF har tre spelare avstängda, Tuukka Andberg, Jarkko Heimonen (med i hemmamatchen mot HJK Klubi 04 igen) och Stanislav Efimov går laget inför tre poäng.

– Vi har i de senaste matcherna drabbats av både gula och röda kort. Men det inverkar inte på humöret. Seger, tre poäng är definitivt vårt mål.

Matchen i Rovaniemi spelas på söndag den 6 juni kl. 17.00.

Ducca Nyman