EIF obesegrat i gruppspelet – 3-2

Ekenäs IF gick i Ettans cup obesegrat genom gruppspelet. I den sista matchen hemma (i Nummela) vann ”de grönvita” 3 – 2 (2 – 1) över PK-35 från Rönnbacka i Helsingfors. EIF:s målskyttar var Xhevdet Gela (1 – 0 straff 6 min.), Simon Lindholm (2 – 1, 21 min.) och Adam Larsson (3 – 2, 88 min.)

EIF:s nye tränare Mikko ”Sir Alex” Manninen har lotsat sitt lag till tre raka segrar i cupen för herrettan lagen. EIF saknade Karl Madianga, William Lindqvist, Alexander Forsström och Oskari Sallinen.

– Det här var inte vår bästa match. Men visst är det också positivt att vinna trots uselt spel. Tre poäng är ändå viktiga, säger Mikko Manninen.

EIF gick till ledningen på straff. Arttu Sivonen blev nedriven av PK:s målvakt med straff som följd. Xhevdet Gela gjorde inget misstag.

Arttu Sivonen blir fälld av PK-35 målvakten Rafael Zbinden

– Vi var alerta direkt från start.

– På de senaste träningarna har flera spelare varit av olika orsaker borta. Det är klart att det också sedan syns i matcherna, säger Manninen.

PK kvitterade båda gångerna EIF:s ledning. Willem Haapalainen gjorde 1 – 1 och Hussein Mohammed kvitterade på straff 2 – 2.

– PK-35 fick ett inlägg från höger kant och domaren i såg i situationen som följde att bollen träffade på en av vår spelares hand och dömde straff.

I andra halvlek pressade PK-35 hemmalaget ordentligt tillbaka, vilket gav EIF en hel del huvudbry. Men ”de grönvita” klarade sig ur knipan med heder.

Om EIF hade en lite smal grupp i matchen så hade inte heller PK-35 det ett dugg bättre ställt. När lagets mittback skadade sig och måste utgå fanns ingen bytesspelare på bänken. Gästerna fortsatte de sista tio minuterna med nio utespelare.

Och det var då som Adam Larsson slog till och gjorde segermålet, 3 – 2. Det är hans tredje fullträff i cupmatcherna. Säsongen har börjat bra för nyförvärvet.

– Även om seger och tre poäng är bra, kan jag inte helt vara nöjd med vårt spel. Det återstår en hel del jobb. Men kommande vecka håller vi helt ledigt. Spelarna har en tuff träningsperiod bakom sig, säge Manninen.

Ducca Nyman

Bollförbundet matchprotokoll

PK-35 matchrapport

Västra Nyland

Matchen presenterades i samarbete med: