”EIF och Ekenäs – var ligger det?”

Ekenäs IF:s sportchef Peter Haglund har gjort klart med en fransk mittfältsbjässe – Mayindou Karl Madianga kommer från Le Mans i Frankrike. Han mäter 172 cm i strumplästen, är 27 år, består av drygt 70 kg muskler och har senast spelat för Dundee FC från Skottland.

Han har spelat tillsammans med finländska landslagsspelaren och mittfältaren Glen Kamara.

– Jag vet ingenting om finländsk fotboll och nästan ännu mindre om klubben EIF. En helt främmande plats och klubb för mig, säger Madianga.

Han har trots allt en diger meritlista. Först i Le Mans II, Saint E´tinne II och så en sväng till Bulgarien och Lokomotiv GO innan det blev en resa till Skottland – men under de två senaste åren har varit tyst kring honom?

De två senaste åren har jag haft lite problem med min agent. Därför ingen klubb.

– Han är exakt den mittfältsspelare vi har letat efter. Hård i närkamperna och säker när han har bollen. Vi hoppas att han blir just den ledare som vi behöver på mittplanen, säger sportchefen.

Han finns redan på plats i Ekenäs och medverkar i träningsmatchen, som spelas i Grankulla (lördag) mot KTP (föll från tipsligan fjol).

– Jag är till tusen procent (one thousand procent) redo för spel. Träningarna har börjat och jag vet också Ettans cup börjar om en vecka. Det känns riktigt bra, säger Madianga.

Han har givetvis svårt att säga någonting om förväntningarna, om kommande säsong. Men säger att han är här för att njuta av matcher, av att spela fotboll.

– Det är i det stora hela min plan.

Och kommer man från Le Mans i Frankrike är det världsberömda 24-timmarsloppet (Franska: 24 Heures du Mans) i det närmaste oundvikligt?

– Det är klart att jag har varit på plats och följt tävlingen, säger Mayindou Karl Madianga.

Också mittbacken och brasilianaren Bruno Miguel finns på plats i Ekenäs. EIF har nu aderton spelare med kontrakt.

Ducca Nyman