EIF sakta på väg tillbaka trots förlust

Ekenäs IF är på väg tillbaka från den något förlamade tillståndet efter tränarbytet. Mot Jaro var det lite piggare takter än i föregående mötet borta mot VPS. Jaro vann ändå med 1-0 (0-0) och tog tre poäng och ser ut att ta hem fjärde platsen i tabellen.

EIF får tacka målvakten Mehdi för att förlustsiffrorna inte blev större. Jaro hade i andra halvlek de klart farligaste chanserna. Men EIF skall ändå ha en eloge för sina försök att kvittera. Det var mest fråga om halvchanser. Några riktigt brännheta lägen uppstod inte.

Jeremiah Streng stod för matchen enda mål då han i 35:e minuten snappade påpassligt upp en retur från Mehdi och kunde sätta bollen i tomt mål.

Juuso Liukkonen (63 min.) tog andra halvlek helt onödigt ett rött kort efter ett slag mot Johan Brunell. Hemmalaget blev rumphugget, men kämpade efter bästa förmåga. Men spelet saknar fortfarande lite den glöd som fanns i många matcher innan övre slutspelet tog vid.

– Vart vårt spel har tagit vägen? En mycket bra fråga. Men det var stundvis riktigt bra idag. Jag tycker att vi i alla fall hade våra chanser. Det var inte som mot VPS där vi inte hade några skott mot målet, säger Mehdi.

Han säger att det tyvärr lätt kan bli ett sådant här spel när det egentligen inte finns något annat än bara tre poäng att kämpa för. Mehdi säger att EIF inte kan degraderas eller resultatmässigt avancera.

Mehdi El Moutacim räddar med en hand Tyler Reid:s skott

– Men vi måste också våga erkänna att det var en chock för alla spelare att vi bytte tränare. Det är klart att vi gör vårt bästa. Men personligen känner jag nog att glöden ute på planen lite saknas. Det är så att vi gör saker lite halvhjärtat. Det märkets nog också idag i form av resultatet 1-0. Men nog hade Jaro kunnat vinna med större siffror.

EIF:s tidigare starka lagdisciplin är inte riktigt den samma. Nu var det onödigt mycket gnäll på planen.

– Jag tror att vi alla är frustrerade. Det märktes på planen idag. Och det blev lite så när matchen inte lyfte, vi fick den inte dit som vi ville, säger Mehdi.

Jaros tränare Jimmy Wargh säger att EIF var de tio första minuterna vassare. Men sedan jobbade Jaro sig in bättre och bättre i matchen.

– I andra halvlek var det mycket käbbel, gula kort och ett rött. Vårt spel var inte riktigt kontrollerat. Men vi kunde också ha gjort ett par mål till. Sett till målchanserna var kanske nog det bästa laget Jaro.

Lagkaptenen och en av de bästa i Jaro, Johan Brunell är nöjd efter matchen.

– Vi håller nollan och tar tre poäng. Så mycket mer behöver man inte säga.

EIF:s följande match spelas den åttonde oktober i Rovaniemi. Då möter ”de grönvita” RoPS. Matchen börjar kl. 18.00.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll

Ruutu, bästa lägena i matchen

Västra Nyland

Yle Sporten

FF Jaro