EIF sista test före seriestart – 3 – 0

Om en vecka börjar allvaret. Då kommer FF Jaro från Jakobstad på besök. EIF:s sista test innan den matchen slutade i klar 3 – 0 (1 – 0) seger mot division-II-laget Pargas IF. EIF-tränaren Guillem Santesmases finslipade både anfalls- och försvarskombinationer med bra resultat.

Oskari Sallinen som en av de centrala mittfältsspelarna spelade sig förmodligen in i öppningselvan (?). Åtminstone på basis av matchen mot Piffen borde han ligga riktigt bra till. I första halvlek var han dominant och tog för sig riktigt ordentligt. Både i närkamper, offensivt och defensivt och i uppspelet. Och i andra halvlek gjorde han sitt första mål för sin nya klubb.

  • Det känns riktigt bra såhär en vecka före seriestart. Jag har varit med en hel vecka på träningarna och börja bli bekant med alla spelare, tränarna och hela upplägget, säger Sallinen.

Han är också glad för att han redan nu lyckades göra sitt första mål.

  • Det känns riktigt bra att ha det undanstökat. Och visst är det alltid bra med en seger innan serieharvandet börjar. Vi kanske inte spelade vår bästa match. Men det blev bättre ju längre matchen framskred.

Han säger att det ändå måste bli en hel del bättre till seriestarten. Nu hade EIF inte några problem med det gästande laget. För egen del är han inte riktigt nöjd, utan påpekar att han måste bättra på ett par snäpp till. Det här håller inte mot Jaro.

  • Men det råder inte något tvivel. Vi är alla ivriga och väntar på att seriespelet börjar. Nu har vi en lätt träning på måndag (idag), vilodag (frivillig träning) på tisdag och ett par träningar till innan det på söndag på allvar kör igång. Vi är redo, säger Sallinen.

Oliver Pettersson har gått från klarhet till klarhet i vinterns cup- och träningsmatcher. Nu var han tillsammans med Sallinen en av de bästa i hemmalaget. Och systemet med en trebackslinje och en wingback börjar sitta allt bättre och bättre.

  • Det känns utmärkt i kroppen. Jag tycker att vi har haft en bra försäsong och alla är ivriga och bara väntar på första seriematchen, säger Pettersson.

Han säger att EIF hade lite i början svårt mot Pargas. Det var problem med att hålla bollen inom laget. Men när Piffenspelarna tröttnade började bollen rulla rätt väg.

  • Vi gjorde de mål vi skulle göra. Några större problem hade vi inte. Vi börjar också få spelet med en trebackslinje att fungera riktigt bra. Alla gillar upplägget och visst är det bra att vi har variationer i vårt spel, taktik, säger Pettersson.

EIF:s mål. Rashica 1 – 0 (21 min.) på straff efter att Akseli Ollilas inlägg innanför straffområdet träffade en Piffenspelares hand. 2 – 0 (47 min.) Akseli Ollila efter bra förspel av Stanislav Efimov och Rashica. 3 – 0 (66 min.) Oscari Sallinen efter att ett vackert chipp av Efimov in i straffområdet.

Efter det hade ytterligare Olli Jakonen en tusen dollars chans att göra 4 – 0. Men sköt förbi tomt mål.

EIF bytte en hel räcka spelare. William Lindqvist, Riku Selander, Zacke Ekström, Rashica. Akesli Ollila och Juuso Liukkonen, Tuukka Andberg (riktigt i slutet) steg av banan. Jacke Gottberg, Stanislav Efimov, Julis Kangaslahti, Olli Jakonen, André Österholm, Robert Bäckman och Agge Björklund kom in. Efimov kom också ut i slutskedet och Rashica kom in i stället igen.

Ducca Nyman